Domeniu: Literatură română -> Fantasy & SF
Literatură română -> Romance
Literatură română -> Beletristică
Colecție: EGO. PROZĂ
Număr pagini: 224
ISBN: 978-973-46-1984-9
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2011
Doina Ruști
Patru bărbaţi plus Aurelius
În stoc
 Cititi confesiunea autoarei pe ele.rounica.ro, 121.ro si pe psychologies.ro.  
 
 Cititi un interviu cu autoarea in Evenimentul zilei.

O femeie intilneste un barbat seducator, ceea ce ii readuce in memorie alti patru barbati din viata ei, pe care ii considera vinovati de multe. Cu timpul, insa, ne dam seama ca lucrurile stau exact invers. Iar cheia acestei „mici” greseli de perceptie se afla in laba unui pisoi.

„Nu prea am timp de citit... dar a fost destul sa deschid una, pentru ca sa n-o mai inchid pina la finele lecturii si aceeasi nenorocire s-a intimplat si cu urmatoarea. Doina Rusti este o excelenta prozatoare, de mare talent si intuitie, cu un stil frust cind trebuie si altfel si in multe feluri cind se cere, cu umor si candoare, sarcasm  si afectiune fata de personajele ei mereu vii, interesante, ambigue,  originale, cum le vrea autoarea.” (Norman Manea despre Patru barbati plus Aurelius si Lizoanca)

Este romanul unuia dintre cei mai enigmatici motani ai literaturii romane, o figura felina care se inscrie foarte bine in seria de personaje obsesive, marca Doina Rusti.” (Bogdan Odagescu) 

„Doina Rusti creeaza, in romanele sale, scenarii si psihologii care se deruleaza ca ferestrele unui hipertext.” (Roberto Merlo)

Carte recomandata de  

9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Doina Ruști (autor)

Doina Ruşti este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane. Tradusă în numeroase limbi, invitată la tîrguri şi evenimente internaţionale, s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă şi construcţie solidă. Dintre acestea, amintim Zogru (2006, 2013) şi Fantoma din moară (2008), roman amplu despre comunismul românesc, distins cu Premiul pentru Proză al USR. Bestsellerul Manuscrisul fanariot (2015, 2016) a deschis seria ficţiunii istorice, în care se înscrie şi Mîţa Vinerii (2017). Lizoanca (apărut cu titlul Lizoanca la 11 ani în 2009) a fost recompensat cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române.
Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist.
Pagină web: http://doinarusti.ro

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in