Domeniu: Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Biografică
Literatură universală -> Viaţă de familie
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 384
ISBN: 978-973-46-4690-6
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2016
Anchee Min
Sămânța încolțită
În stoc
Traducere din limba engleza de Ionut Sociu
 
Continuarea bestsellerului Azaleea Rosie
 
La 20 de ani dupa aparitia primului roman inspirat din propria viata, Azaleea Rosie, in care zugravea in culori sumbre tribulatiile ei in timpul Revolutiei culturale chineze, Anchee Min hotaraste sa-si intregeasca povestea vietii in Saminta incoltita. Sincer si adesea socant, scriitoarea relateaza dificultatile cu care s-a confruntat ca imigranta pina cind a ajuns sa se adapteze ritmurilor tarii de adoptie si sa-si construiasca o cariera literara de succes. Munca epuizanta, efortul de a invata singura engleza stind intr-o camaruta neincalzita si urmarind la televizor serialul Sesame Street, trauma unui viol, casatoria esuata si apoi divortul deprimant, nasterea fiicei sale, Lauryann, si a doua casatorie – fericita – sint numai citeva dintre experientele in care se regasesc, intr-un fel sau altul, atitia dintre imigrantii ce au venit in America, „tara fagaduintei”, cu inima plina de speranta intr-un viitor mai bun.
 
„Prin romanele sale, Anchee Min a gasit o cale de a pastra legatura cu propriile radacini culturale lasate in urma. Ea a reinventat o imagine frumoasa, tragica, dramatica a unei Chine pe care acum o poate privi fara durere. La fel cum s-a intimplat cu multi artisti emigranti, America i-a dat lui Anchee Min sansa de a aduce semintele extraordinarei sale povesti dincolo de ocean, unde le-a indemnat sa infloreasca.” (The New York Times
 
„O poveste adevarata infatisind calea de la mizerie la bunastare, din Shanghai in Chicago... O carte care te inspira, despre o dirzenie si o tarie de caracter uluitoare.” (Kirkus Reviews)
 
„Privind scrutator mostenirea Revolutiei culturale a lui Mao Zedong, Anchee Min creeaza prin romanul ei un puternic si tulburator contrast intre atitudinea americana si cea chineza in fata valorilor umanitatii.” (Publishers Weekly)
 
 
39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Anchee Min (autor)

Anchee Min s-a nascut in 1957 la Shanghai, in timpul regimului comunist condus de Mao Zedong. La numai noua ani facea parte din Micile Garzi Rosii (organizatie de tineret initiata la inceputul Revolutiei Culturale, menita sa sustina regimul maoist), iar la saptesprezece ani, in timp ce se afla intr-o tabara de munca, a fost aleasa sa joace in unul dintre filmele realizate de celebrul studio cinematografic al doamnei Mao. In 1984 a emigrat in America, ajutata de actrita Joan Chen. Aici si-a scris cartea de memorii Azaleea Rosie (1994; Polirom, 2009), care a devenit bestseller international, tradus in peste 20 de limbi. I-au urmat Cum am devenit doamna Mao (2001; Polirom, 2009), Imparateasa Orhidee (2004; Polirom, 2008), Ultima imparateasa (2008; Polirom, 2008) si Perla Chinei (2010; Polirom, 2010).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in