Domeniu: Literatură română -> Beletristică
Colecție: EGO. PROZĂ
Număr pagini: 248
ISBN: 978-973-46-6165-7
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2016
Veronica D. Niculescu
Spre văi de jad şi sălbăţie
Ultimele exemplare
Un roman despre plecari, pierderi si gol, scris cu tandrete si presarat cu surprize. O carte cu o structura circulara, inchizind inauntru un basm intr-o mie de versuri.
Departe de orasul natal, de familie si de cel pe care inca il iubeste, Miranda Dortloft scrie un basm in rime. Proza densa care inconjoara aceasta joaca imaginara, cocon al indoielilor si marturisirilor, dezvaluie viata reala a Mirandei: din anii copilariei petrecuti in comunism, intr-o familie mixta, unde rege este contrastul, trecind prin povestea de dragoste, pina in prezentul pustiit si zdruncinat de depresie.
Primul roman al Veronicai D. Niculescu isi poarta cititorul printr-un labirint al oglinzilor deformante in care ratacesc mina in mina o realitate si o poveste, o printesa si o femeie a zilelor noastre.
29.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Veronica D. Niculescu (autor)

Veronica D. Niculescu este scriitor si traducator. A publicat volumele de proza scurta Adeb (Limes, 2004, Premiul pentru Debut al USR Sibiu), Orchestra portocalie (Cartea Romaneasca, 2008) si Rosu, rosu, catifea (Casa de Pariuri Literare, 2012, nominalizari la Premiile Radio Romania Cultural si la Premiul National pentru Proza Ziarul de Iasi) si cartile-pereche Simfonia animaliera (Casa de Pariuri Literare, 2014, Premiul „Cercul Literar de la Sibiu” acordat de USR Sibiu, nominalizare la Premiul National pentru Proza Ziarul de Iasi) si Hibernalia (Casa de Pariuri Literare, 2016), precum si doua volume in colaborare cu Emil Brumaru: Basmul Printesei Repede-Repede (Polirom, 2009) si Cad castane din castani (Polirom, 2014, nominalizare la Premiile Revistei Observator cultural). Antologie de proza scurta a autoarei: Floribunda (TipoMoldova, 2012). A tradus peste douazeci de volume din limba engleza, din opera lui Vladimir Nabokov, Samuel Beckett, Don DeLillo, Siri Hustvedt, Eowyn Ivey, Lydia Davis, Tracy Chevalier. Locuieste in Bucuresti impreuna cu sotul ei, o multime de flori adevarate si citeva animale imaginare.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in