Înapoi

Alex Blue, băiatul extraterestru de Cristina Centea, cîștigătorul Concursului de manuscrise Polirom Junior 2020

Știri și lansări
Lansare carte image

Alex Blue, băiatul extraterestru de Cristina Centea, cîștigătorul Concursului de manuscrise Polirom Junior 2020

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Thu, 04 Jun 2020 16:36:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Editura Polirom anunță apariția în librării a romanului Alex Blue, băiatul extraterestru de Cristina Centea, cîștigătorul Concursului de manuscrise Polirom Junior 2020.

Volumul este ilustrat de Teodora Răileanu și recomandat copiilor cu vîrsta de peste 10 ani.

Cîștigătorul primei ediții a concursului a fost Călin Torsan pentru romanul Vrăjitorul dințos, iar Diana Geacăr a obținut o mențiune specială a juriului – pentru romanul Ce văd dragonii.

Editura Polirom a lansat colecția „Junior” în decembrie 2017, un proiect editorial ce se adresează atît copiilor, cît și adolescenților. Aceștia vor găsi aici cărți de aventuri, romane fantasy, cărți ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale, precum și autohtone actuale. Elif Shafak, Sophie Kinsella sau Ian McEwan sînt autori deja îndrăgiți de publicul românesc, public care are acum ocazia să-i cunoască și în ipostaza de autori de literatură young adult sau pentru copii.

Alex Blue, băiatul extraterestru

Alex e un puşti mărunţel, vesel şi neastîmpărat, cu păr nisipiu şi ochi verzi-albăstrui. La cei unsprezece ani ai săi, e cel mai mic dintre prietenii lui. Cînd tot grupul de amici se grăbeşte pe biciclete spre fostul parc de distracţii ca să cerceteze o explozie bizară de artificii, el rămîne în urmă, pe cîmp. Aşa ajunge să trăiască aventura vieţii sale: fără să-şi dea seama, urcă la bordul unei nave extraterestre atent camuflate, cu destinaţia Xilon. Călăuzit de Xonya şi Xelen, Alex descoperă, plin de curiozitate, o planetă populată de uriaşi binevoitori şi paşnici, cu piele albastră, tehnologie şi obiceiuri stranii. Atunci cînd xilonienii sînt atacaţi şi înrobiţi de maleficii arborieni, după multe peripeţii, soarta lor ajunge în mîinile curajosului pămîntean. Va reuşi el să-i salveze pe toţi şi să se întoarcă acasă în siguranţă?

Cristina Centea (n. 1976) este profesoară de limba engleză în Braşov. A început să scrie literatură pentru copii în mare măsură datorită nepoţilor ei, care au „obligat-o” mereu să le inventeze poveşti. Lucrînd cu elevii, şi-a dat seama că, pentru a citi cu plăcere, ei au nevoie de texte alerte, cu suspans şi umor. În 2016, a obţinut locul al III-lea la concursul „România peste 100 de ani”, cu proza scurtă Vînătorul de terorişti. Alex Blue, băiatul extraterestru este cartea ei de debut.