Înapoi

Alina Nelega despre ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat la Târgu-Mureş

Știri și lansări
Lansare carte image

Alina Nelega despre ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat la Târgu-Mureş

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Mon, 04 Mar 2019 09:27:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Sâmbătă, 9 martie, ora 17.00, la Teatru G (Cetatea Târgu-Mureş, Bastionul Măcelarilor), va avea loc lansarea volumului ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, de Alina Nelega, recent apărut în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Vor vorbi, alături de autoare:
Dana Ardelean
Mària Albert
Andrei Vornicu
Va modera: Oana Cristea Grigorescu

Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

„După ce, timp de decenii, s-a implicat în viața teatrală din România, impunîndu-se ca una dintre figurile de prim-plan ale domeniului, Alina Nelega revine la literatură cu un roman copleșitor. Contrar titlului (foarte subtil, de altfel), aici se derulează multe întîmplări care, adesea, te țin cu sufletul la gură, fiind menite să pună în evidență biografia accidentată a unei fete și, mai apoi, a unei tinere din Ardeal în întunecații ani ’80, aflată așadar într-o dictatură care invadează, fără scăpare, măruntele vieți și într-o societate patriarhală, în care aspirației feminine i se opune, întîi de toate, familia proprie, care trăiește încă în preistorie. Tocmai de aceea, feminitatea (în ipostaze diverse și sub aspecte variate, de la avînt la mutilare, cu dragostea, maternitatea și sexualitatea incluse) este tema dominantă a cărții. Desigur, mai există cîteva teme la fel de incitante, pe care cititorul le va descoperi în acest roman puternic și necruțător, pe care îl recomand cu căldură și cu încredere.” (Sanda Cordoș)

Alina Nelega este cunoscută mai ales ca autor dramatic. Piesele sale de teatru sînt jucate și premiate la nivel național și internațional. Dublă laureată UNITER, „Autor european” la Heidelberger Stückemarkt, Honorary Fellow in Writing al Universității din Iowa, SUA, este profesor universitar și conduce masteratul de scriere dramatică al Universității de Arte din Târgu-Mureș.