Înapoi

Atelier de lectură, dezbatere & joacă Polirom Junior la Brașov: Prăjituri în spațiu

Știri și lansări
Lansare carte image

Atelier de lectură, dezbatere & joacă Polirom Junior la Brașov: Prăjituri în spațiu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Tue, 15 Oct 2019 14:09:00 +0200 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Miercuri, 23 octombrie, la ora 10.30, la Librăria „Șt. O. Iosif” din Brașov (Strada Mureșenilor 14), va avea loc un atelier de lectură, dezbatere & joacă cu elevii Liceului Vocaţional de Muzică „Tudor Ciortea֨”, clasa a II-a B, dedicat volumului Prăjituri în spațiu, de Philip Reeve și Sarah McIntyre, apărut de curînd în colecția „Junior” a Editurii Polirom, traducere din limba engleză de Iulian Bocai.

Moderează: prof. Dorina Saha

Călătoria ASTREI alături de familia ei prin spațiu către Nova Mundi este întreruptă pe neașteptate cînd nava lor e ATACATĂ!...

Vîrsta recomandată 6+

Traducere din limba engleză de Iulian Bocai

Tot felul de brioșe ucigașe, rulade-neînchipuit-de-sinistre și prăjituri cu morcovi criminale au ieșit la vînătoare de oameni și nimeni nu se-ncumetă să le stea în cale. Doar Astra și prietenul ei, robotul Pilbim, mai au puterea să înfrunte atacul distrugător al prăjiturilor spațiale, mai ales că... în fine... oamenii trebuie să mănînce prăjituri, și nu invers...

Philip Reeve s-a născut la Brighton, în 1966. A scris prima poveste – despre cosmonautul Spike și cîinele lui, Spook – la vîrsta de cinci ani. După trei ani de studenție la Arte frumoase care aproape l-au adus în pragul falimentului, el petrece sfîrșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90 lucrînd pentru un mic librar independent și colaborînd benevol ca scenarist, producător sau regizor de filme de comedie cu buget redus. Spre sfîrșitul acestei perioade scrie, în colaborare cu scriitorul și compozitorul Brian Mitchell, un musical, The Ministry of Biscuits; constrîns de nevoi financiare, ajunge întîmplător și definitiv în lumea ilustrației de animație, moment hotărîtor pentru cariera lui. Printre cărțile sale celebre în toată lumea se numără Mortal Engines (roman ecranizat în 2018), Here Lies Arthur și Boblins. Alături de amica sa, ilustratoarea britanică Sarah McIntyre, a semnat Emily și Bîlciul din Lună, Oliver şi perucile‑de‑mare, Prăjituri în spațiu, Mopşi la Polul Nord. Philip Reeve trăiește în prezent în Dartmoor, alături de soția și fiul său.

Sarah McIntyre își are studioul în sudul Londrei, unde ilustrează cărți pentru copii și reviste de benzi desenate. Și-a terminat studiile la Bryn Mawr College, unde a urmat cursuri de limba rusă și istoria artei. În 2007 a absolvit studiile de master, unde s-a specializat în ilustrarea de cărți pentru copii, la Camberwell College of Arts. Pentru Oliver și perucile-de-mare, la care a colaborat cu Philip Reeve, a cîștigat UKLA Book Award în 2015, iar Mopși la Polul Nord a cîștigat în 2016 Independent Bookshop Week Book Award. Este cîștigătoarea a numeroase alte premii, printre care Leeds Graphic Novel Award 2011 pentru Vern and Lettuce, titlu care a continuat o revistă de benzi desenate pentru copii, The DFC, și o serie de ilustrații apărute în The Guardian. Benzile ei desenate din Shark & Unicorn au apărut pentru trei ani în The Sunday Times.