Înapoi

Atelier de lectură & dezbatere Polirom Junior: Jonathan Coe, Oglinda dorințelor

Știri și lansări
Lansare carte image

Atelier de lectură & dezbatere Polirom Junior: Jonathan Coe, Oglinda dorințelor

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Wed, 06 Oct 2021 09:43:00 +0200 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Luni, 11 octombrie, începând cu ora 12.00, la Colegiul Richard Wurmbrand (Smârdan 13), va avea loc un atelier de lectură & dezbatere Polirom Junior, dedicat volumului Oglinda dorințelor de Jonathan Coe, cu elevii claselor a VI-a A, B și a VII-a A.

Moderează: prof. Elena-Laura Radu și prof. Brândușa Chelariu

Oglinda dorinţelor cuprinde ilustraţii de Chiara Coccorese și este publicată în colecția Junior, în traducerea lui Radu Paraschivescu, vârsta recomandată 10+.

Într-o zi micuţa Claire, încercînd să scape de certurile părinţilor, se retrage în spatele casei, unde descoperă o oglinjoară spartă ce exercită o stranie atracţie asupra ei. Deși e doar un ciob de sticlă, are puterea magică de-a transforma pînă și realitatea cea mai urîtă într-o lume fabuloasă. Răsfrînt în oglindă, cerul cenușiu devine de azur, iar casa modestă de la periferie în care locuiește Claire se preschimbă într-un castel cu turnuri falnice, împodobit cu scoici. Timpul trece, iar Claire crește, avînd mereu cu ea oglinda magică, în care își poate vedea chipul neatins de semnele pubertăţii și relaţia dintre părinţii ei plină de armonie. Însă oglinjoara creează doar iluzii, iar Claire, furioasă, vrea s-o arunce. Peter, un fost coleg de școală, o oprește. Dar, cînd el o invită într-o seară în spatele casei, Claire rămîne uluită: Peter a găsit la rîndul lui un ciob de oglindă, ce se dovedește a fi o piesă dintr-un puzzle mult mai mare.

O poveste despre trecerea de la lumea visurilor, refugiul copilăriei, la visurile lumii, care se pot împlini dacă toţi își unesc forţele.

Jonathan Coe (născut în 1961, la Birmingham) a studiat la Trinity College, Cambridge. A fost profesor la University of Warwick, unde a obţinut şi titlul de doctor în literatura engleză. Primele sale romane – Femeia întîmplătoare (1987), Un strop de dragoste (1989) şi Piticii morţii (1990; Polirom, 2006) – impun o nouă voce a literaturii britanice contemporane, caracterizată prin umor specific, o preocupare pentru problemele sociale şi o accentuată tonalitate sarcastică, temperată de un umanism subtil. Romanul Ce hăcuială! (1994; Polirom, 2008) obţine John Llewellyn Rhys Prize în Anglia şi Prix du Meilleur Livre Étranger în Franţa, iar Casa somnului (1997; Polirom, 2001, 2015), considerat capodopera sa, este recompensat cu Writers’ Guild of Great Britain Award şi Prix Médicis Étranger. Ulterior, autorului britanic i se decernează Bollinger Everyman Wodehouse Prize pentru romanul Clubul putregaiurilor (2001; Polirom, 2004, 2012).

La Editura Polirom au mai apărut romanele Cercul închis (2006), Ploaia înainte să cadă (2009), Înspăimîntătoarea viaţă personală a lui Maxwell Sim (2011), Expo ’58 (2014), Numărul 11 sau Mărturii despre nebunie (2019) şi cartea pentru copii Oglinda dorinţelor (2020).

Titlurile apărute în colecția „Junior”, aici.