Înapoi

Eveniment anulat: Atelier de lectură & dezbatere Polirom Junior la FILIT 2020: Ceainicul fermecat și alte basme japoneze

Știri și lansări
Lansare carte image

Atelier de lectură & dezbatere Polirom Junior la FILIT 2020: Ceainicul fermecat și alte basme japoneze

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Mon, 28 Sep 2020 14:16:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Eveniment anulat: http://filit-iasi.ro/2020/10/01/anunt-editia-curenta-a-filit-se-suspenda/

Joi, 1 octombrie, începînd cu ora 16.00, la Casa Muzeelor (Str. Vasile Alecsandri nr. 6), în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași, ediția 2020, va avea loc un atelier de lectură & dezbatere Polirom Junior, dedicat volumului Ceainicul fermecat și alte basme japoneze, cu elevii claselor a VI-a A și B ai Colegiului „Richard Wurmbrand” Iași.

Moderează: prof. Elena-Laura Radu și prof. Brândușa Silvia Chelariu

Antologie și traducere de Raluca Nicolae
Cu ilustrații de Radu Răileanu
Vîrsta recomandată 8+

Detalii eveniment facebook

Basmele japoneze deschid poarta spre o lume fascinantă, populată de animale vorbitoare, răutăcioase, viclene sau prietenoase, care fie caută să te atragă în capcană, fie te ajută la necaz. Cu umor și înţelepciune, basmele ne arată că e bine să asculţi sfaturile celor mai în vîrstă și că aceia cu suflet curat și intenţii bune reușesc să învingă mereu forţele răului. Pînă la urmă, lăcomia, lenea și minciuna sînt întotdeauna pedepsite. Deschizînd cartea, vă veţi întîlni cu o mulţime de personaje minunate, precum Femeia Zăpezii, Zeul Sărăciei, bătrînul care face cireșii să înflorească sau Băiatul-Piersică, și veţi afla cum a apărut Calea-Lactee sau de ce marea e sărată.