Înapoi

Ateliere de lectură Polirom Junior la Iaşi

Știri și lansări
Lansare carte image

Ateliere de lectură Polirom Junior la Iaşi

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Mon, 24 Feb 2020 16:52:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

În perioada 26-28 februarie, la Iaşi, vor avea loc trei ateliere de lectură, dezbatere şi joacă, dedicate volumelor: Jurnalul Lottei. O droaie de iepuraşi, Momo, Şcoala de magie şi alte povestiri şi Un prieten ca nimeni altul, apărute la Editura Polirom, în colecţia „Junior”. Programul complet, mai jos:

Miercuri, 26 februarie, Şcoala Gimnazială „B.P. Hasdeu” Iaşi (Strada Ion Creangă 27)
• ora 9.00, corpul B: Întîlnire cu elevii clasei a II-a A
Jurnalul Lottei. O droaie de iepuraşi, de Alice Pantermüller & Daniela Kohl
Va modera: prof. Carmen Buburuzanu
• ora 13.00, corpul A, et.1: Întîlnire cu elevii claselor a VI-a A şi a VI-a B
Momo, de Michael Ende
Şcoala de magie şi alte povestiri, de Michael Ende
Vor modera: prof. Simona Mihăiţă şi Marcela Mihăilescu

Vineri, 28 februarie, Şcoala Primară „Gh. Asachi” Iaşi (Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt 64)
• ora 9.00: Întîlnire cu elevii claselor pregătitoare şi I
Un prieten ca nimeni altul, de Oliver Scherz
Vor modera: prof. Mihaela Mocanu şi Mihaela Bivolaru

Jurnalul Lottei. O droaie de iepuraşi, de Alice Pantermüller & Daniela Kohl
Traducere din limba germană de Raluca Trușcanu
Vîrsta recomandată 6+

Mă cheamă Lotta, am zece ani și sînt destul de normală. Oricum, mult mai normală decît părinții și decît cei doi prostofrați ai mei. De-aia nici nu înțeleg de ce în ultima vreme mi se întîmplă tocmai mie așa de multe lucruri ciudate. De exemplu, la școală se ivesc din senin, scrise pe tablă, propoziții stînjenitoare sau mîncarea mea preferată are dintr-odată gust de varză de Bruxelles. Bleah! Oare o fi din cauza flautului indian pe care mi l-a făcut mama cadou? Și nici măcar nu am timp de așa ceva. Vreau neapărat să am un animal de companie. Și mi-am făcut și un plan bun ca să reușesc. Numai dacă nu mi-ar sta mereu în cale afurisitul ăsta de flaut...

Momo, de Michael Ende
Traducere din limba germană de Yvette Davidescu
Cu ilustraţiile autorului
Vîrsta recomandată: 10+

La marginea unui oraş, printre ruinele unui vechi amfiteatru, îşi găseşte adăpost Momo, o fetiţă cu un talent neobișnuit, pe care îl foloseşte să-și ajute prietenii: cînd copiii și oamenii mari vorbesc cu ea, necazurile fug, certurile se topesc, iar imaginaţia prinde aripi.
Dar într-o zi, pe nesimţite, o organizaţie fantomatică a unor terifianţi „domni cenuşii” preia controlul asupra oraşului, furîndu-le oamenilor timpul. Doar Momo are puterea să li se opună, iar cu ajutorul maestrului Hora şi al ciudatei lui broaşte-ţestoase Casiopeea călătoreşte dincolo de hotarele timpului pentru a le descoperi secretele întunecate.

Şcoala de magie şi alte povestiri, de Michael Ende
Traducere din limba germană de Raluca Trușcanu
Cu ilustraţii de Regina Kehn
Vîrsta recomandată 8+

Cine îl cunoaşte pe Michael Ende doar ca autor al Poveştii fără sfîrşit, al lui Momo sau al lui Jim Năsturel va descoperi în volumul Şcoala de magie şi alte povestiri minunate fabule şi poveşti scrise de-a lungul timpului şi adunate într-o carte care se adresează atît copiilor, cît şi adulţilor. Printre altele, cei mici pot descoperi aici secretul Lenei, pot picta alături de Moni o operă de artă sau pot participa la înfruntarea dintre regatul care avea un polonic magic şi cel care avea un bol fermecat. Adulţii sînt purtaţi în lumea teatrului de umbre al Ofeliei, au şansa să-şi regăsească visurile aproape uitate la Şcoala de magie sau pot trăi alături de rinocerul Norbert Ceafăgroasă frămîntările ridicării unui monument în cinstea propriei persoane. Michael Ende spunea că o povestire devine adevărată numai atunci cînd găseşti un anumit ton pentru ea. Cu siguranţă în toate poveştile sale din acest volum marele magician al cuvintelor a găsit tonul potrivit, fie el serios sau plin de umor.

Un prieten ca nimeni altul, de Oliver Scherz
Traducere din limba germană de Iulian Bocai
Cu ilustraţii de Barbara Scholz
Vîrsta recomandată 6 +

Habbi este un pui neastîmpărat de veveriţă: în loc să facă provizii de mîncare pentru iarnă, cutreieră pădurea în căutare de comori: o cochilie, o pană colorată, o aripă strălucitoare de libelulă. Se aventurează chiar şi-n locurile de care mama l-a avertizat să nu se-apropie. Pînă cînd, într-o zi, dă nas în nas cu lupul. Mare, gri, fioros, duşman de temut al veveriţelor. Dar stă nemişcat. Oare o fi rănit? În culcuşul său, Habbi se tot frămîntă: nu-l poate lăsa pe lup neajutorat. Aşa începe această prietenie neaşteptată. În fiecare zi, Habbi fuge de lîngă fraţii săi ca să-i ducă de mîncare lui Yaruk – fructe, nuci şi ce mai poate fura din rezervele familiei. Stau împreună şi povestesc. Pe măsură ce Yaruk îşi recapătă puterile, creşte şi foamea lui de carne. Prietenia dintre lup şi puiul de veveriţă va fi greu pusă la încercare, şi nu doar o dată, atunci cînd familia lui Habbi află întreaga tărăşenie şi îi alertează pe locuitorii pădurii.