Înapoi

Autori Polirom la Festivalul Internaţional de Literatură de la Timişoara, ediţia a VIII-a

Știri și lansări
Lansare carte image

Autori Polirom la Festivalul Internaţional de Literatură de la Timişoara, ediţia a VIII-a

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Wed, 23 Oct 2019 17:03:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Tema celei de-a opta ediții a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara este „Libertatea: Între istorie și literatură”/Seară specială dedicată momentelor din decembrie 1989 de la Timișoara, cu participarea unor importanți scriitori timișoreni.

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM), plănuită să aibă loc în perioada 23-26 octombrie, le prilejuiește iubitorilor de literatură din orașul de pe Bega întîlnirea cu nume importante ale literaturii universale contemporane, alături de scriitori români de primă mărime.

Nora Iuga, Andrei Codrescu, Adrian Cioroianu, Daniel Vighi, Lucian Dan Teodorovici, Adam Michnik, José Luís Peixoto se numără printre invitaţii Festivalului, iar cititorii vor avea ocazia să îi întîlnească în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara, în serile de 23, 24 și 25 octombrie, începînd cu ora 19.00.

„FILTM aduce, în viitoarea Capitală Culturală Europeană, nume de rezonanţă ale literaturii de pe continent şi din lume. Vă aşteptăm alături de scriitori, istorici, universitari şi jurnalişti importanți la lecturi, dialoguri, dezbateri şi polemici. După 30 de ani de la Revoluţie, ne bucurăm de libertate, între literatură şi istorie. Veniţi să scriem împreună patru zile de istorie literară!”, a declarat Robert Șerban, președintele Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara.

Programul include lecturi publice în premieră și dezbateri pornind de la tema ediției din acest an: „Libertatea. Între istorie și literatură”, aleasă pentru a marca cei 30 de ani de la Revoluția din 1989.

Un moment aparte în program îl reprezintă seara dedicată scriitorilor timișoreni și dialogului despre libertate, libertate de expresie, despre rolul scriitorului în cetate, în Timișoara, primul oraș românesc liber. Evenimentul va avea loc în ultima seară a Festivalului: sîmbătă, 26 octombrie, începînd cu ora 19.00, la Librăria „La Două Bufnițe”.

Mai multe detalii despre festival, aici.