Înapoi

Bogdan Răileanu în dialog online & live cu Florin Iaru

Știri și lansări
Lansare carte image

Bogdan Răileanu în dialog online & live cu Florin Iaru

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Wed, 19 May 2021 09:49:00 +0200 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Marți, 25 mai, începînd cu ora 18.00, Bogdan Răileanu va intra în dialog cu Florin Iaru, pornind de la romanul Să nu lași moartea să te găsească, publicat în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Evenimentul va fi transmis via zoom pe paginile de Facebook: Editura Polirom (facebook.com/polirom.editura) și Libris (facebook.com/libris.ro).

Despre carte

Aceasta este povestea lui Arhip, ciobanul care e posibil să fi adus la viață balada Miorița. El pornește în transhumanță alături de alți trei ciobani din Munții Vrancei spre cîmpie. Pe drum, cel mai tînăr dintre ei este ucis în condiții neclare. Datoria lui Arhip este acum să-l ducă pe tînărul mort înapoi în satul de munte, iar această călătorie se transformă într-o confruntare cu moartea care îl face pe cioban să-și împlinească destinul – să dea lumii o baladă și un mit fondator. Ca orice autor, Arhip e tentat să pună în poveste experiența lui personală cu moartea. Personajele vorbesc în numele lui. Asasinarea tînărului ciobănaș este doar un pretext pentru a scoate din adîncul lui Arhip un eu tulburat de prezența morții.

Bogdan Răileanu s-a născut pe 11 iunie 1980 la Buftea. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București. În 2014 a participat la o serie de cursuri de scriere creativă organizate de Revista de Povestiri, sub îndrumarea lui Florin Iaru și Marius Chivu. În 2015 a debutat cu o povestire în revista Iocan. A publicat volumul de povestiri Tot spațiul dintre gîndurile mele (Polirom, 2017) și romanele Dinții ascuțiți ai binelui (2018) și Teoria apropierii (2019).