Înapoi

Bogdan Suceavă despre Avalon. Secretele emigranţilor fericiţi la Braşov, Ploieşti şi Târgovişte

Știri și lansări
Lansare carte image

Bogdan Suceavă despre Avalon. Secretele emigranţilor fericiţi la Braşov, Ploieşti şi Târgovişte

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Wed, 19 Dec 2018 16:20:00 +0200 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

În perioada 14-16 ianuarie 2019, Bogdan Suceavă va susține un nou turneu de promovare dedicat celui mai recent roman al său, Avalon. Secretele emigranţilor fericiţi, apărut în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, și în format digital.

Astfel, autorul își va întîlni cititorii din Braşov, Ploieşti şi Târgovişte, conform programului de evenimente de mai jos.

Bogdan Suceavă despre Avalon. Secretele emigranților fericiți

 
BRAŞOV

Lansare de carte & ședință de autografe
Invitați: Adrian Lăcătuș, Ioan Șerbu
Moderează: Augusta Oniță

PLOIEŞTI

• Marți, 15 ianuarie 2019
• ora 17.00, Librăria Humanitas Ploiești (Piața Victoriei 3)

Lansare de carte & ședință de autografe
Invitați: Dan Gulea, Gabriel Eduard Vîlcu

 

TÂRGOVIŞTE

• Miercuri, 16 ianuarie 2019

• ora 18.00, Librăria Fragilistic Târgoviște (Blocul H8, Bulevardul Mircea cel Bătrân 10)

Lansare de carte & ședință de autografe
Moderează: Tiberiu Niță

În august 1996, un tînăr matematician român aşteaptă pe aeroportul din Otopeni să înceapă lunga călătorie spre o nouă viaţă. A fost admis la doctorat la Michigan State University, unde urmează să lucreze cu unul dintre cei mai buni geometri din lume, după care se va întoarce în România şi va încerca să profite de avantajul experienţei sale. Acesta e planul, dar, cum se întîmplă de multe ori, viaţa lui îşi va schimba cursul pe nesimţite. Urmează examene ce par imposibile, zile şi nopţi de studiu, prea multă cafea, adaptarea la o altfel de societate, interacţiunea cu românii şi străinii din campus, dar şi un punct de cotitură privind viitorul, odată cu naşterea primului copil în America. Cum dorul de casă este eclipsat de dorinţa de a-i oferi celui mic o viaţă bună, tînărul se îndreaptă spre cel mai dificil examen dintre toate: candidaturile la sute de universităţi din SUA şi Canada, care necesită nervi de oţel şi credinţa neclintită că în cele din urmă îţi vei găsi postul potrivit şi un nou loc căruia să-i spui acasă. Romanul Avalon. Secretele emigranţilor fericiţi, cu o puternică tentă autobiografică, este un ghid de supravieţuire în mediul universitar american, o carte care ne învaţă că, dacă ai o bază academică solidă, un munte de pasiune pentru ceea ce faci şi un strop de optimism, poţi realiza orice ţi-ai propus.

Detalii despre autor, aici.