Înapoi

Cel de-al doilea volum al aventurilor Lottei Petermann: „Jurnalul Lottei. Cât de oaie să fii?” de Alice Pantermüller, Daniela Kohl

Știri și lansări
Lansare carte image

Cel de-al doilea volum al aventurilor Lottei Petermann: Jurnalul Lottei. Cât de oaie să fii? de Alice Pantermüller, Daniela Kohl

Postat de: paul.paduraru@polirom.ro
Postat pe data de:
Mon, 06 Jul 2020 11:24:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Editura Polirom anunţă apariţia în librării a celui de-al doilea volum al aventurilor Lottei Petermann: Jurnalul Lottei. Cât de oaie să fii? de Alice Pantermüller, Daniela Kohl, ilustrații de Daniela Kohl, traducere din limba germană de Raluca Trușcanu, vîrsta recomandată 6+.

Jurnalul Lottei: O droaie de iepuraşi, primul volum din seria celor 14 apărute la editura germană Arena, a fost publicat în colecția Junior a editurii Polirom în iulie 2019. Jurnalul Lottei (Mein Lotta-Leben) s-a vîndut în peste 3.000.000 de exemplare în Germania şi a fost tradus în peste 20 de limbi.

„Lotta e genul de personaj care prinde viață și care-și surprinde părinții (scriitoarea Alice Pantemuller și ilustratoarea Daniela Kohl) așa cum doar copiii știu s-o facă. A intrat deja în galeria unor personaje neastîmpărate legendare, alături de Tom Sawyer și Pippi Șosețica.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)

Jurnalul Lottei a fost ecranizat (regia Neele Leana Vollmar, scenariul Bettina Börgerding, Daniela Kohl) şi a avut premiera în Germania (Kino.de) în data de 29.08.2019. Detalii film + trailer, aici.

Cel de-al doilea volum al aventurilor Lottei Petermann
,,Un jurnal de fete super comic!” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Astăzi, la școală, s-a întîmplat ceva senzațional. Berenike von Bödecker a înființat o gașcă numită SUPER FETELE. Aproape toate fetele din clasă fac parte din gașcă, numai cea mai bună prietenă a mea și cu mine nu. Pentru că noi le spunem mereu SUPER OILE.

Dar nu contează, Cheyenne și cu mine avem acum propria gașcă, IEPURAȘII SĂLBATICI. Și pentru că două persoane sînt cam puține pentru o gașcă, l-am inclus repede și pe Paul, cu căsuța lui din copac. Ce e rău este că acum, în afara SUPER OILOR, avem pe cap și gașca ROCKERILOR. Oare reușim să scăpăm de ei cu ajutorul flautului meu indian? Sau se vor întîmpla și mai multe lucruri ciudate?

Alice Pantermüller și-a dorit din școala generală să devină „scriitoare de cărți” sau profesoară. S-a format ca profesor, a predat germana ca limbă străină în Scoția și a absolvit un curs de librar. A devenit cunoscută prin cărțile pentru copii pe care le-a scris, în special prin seriile Bendix Brodersen și Jurnalul Lottei.

Daniela Kohl și-a cîștigat de mică bani de buzunar vînzîndu-și desenele colegilor de clasă, mătușilor și bunicilor. A studiat comunicare și design la Fachhochschule München, iar din 2001 lucrează cu plăcere ca grafician și ilustrator freelancer. Împreună cu soțul, cîinele și broasca sa țestoasă locuiește deasupra acoperișurilor din München.