Înapoi

Concursul național de promovare a lecturii BOOK MASTERS, ediția I

Știri și lansări
Lansare carte image

Concursul național de promovare a lecturii BOOK MASTERS, ediția I

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Thu, 01 Jul 2021 15:41:00 +0200 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Profesorii și elevii de gimnaziu pot participa la BOOK MASTERS, un concurs național de promovare a lecturii, cu premii și oportunități de învățare.

Concursul  este organizat de Școala Gimnazială “Profesor Mihai Dumitriu”  din Valea Lupului-Iași, iar elevii de gimnaziu devin ambasadori ai lecturii, învațând cum să facă o reclamă pentru cărți selectate din colecția „Junior” a editurii Polirom.

Mai jos, volumele propuse elevilor pentru lectură & reclamă video. Acestea pot fi achiziționate de pe siteul editurii cu reducerea de 35 % (sau prin comenzi la sales@polirom.ro).

Jennifer Chambliss Bertman,    Vînătorii de carti (12+)   
Harper Lee,    Să ucizi o pasăre cîntătoare (roman grafic) 9+   
Frances Hardinge,    Copacul minciunilor (12+)   
Jennifer Chambliss Bertman,    Vînătorii de cărți. Codul perfect 12+ 
George Orwell ,   Ferma animalelor (roman grafic) 9+ 
Philip Reeve,    Goblinii 10 +   
Laura Gallego,    Străjerii cetății: Bestiarul lui Axlin 12+   
Frances Hardinge,    Umbrele de sub Piele (+9)   
Sonia Fernandez-Vidal,    Ușa cu trei incuietori (10+)  
Alex Wheatle,    Liccle Bit, băiatul din Crongton (12+)  

La concurs se pot înscrie echipe formate din 3-6 elevi de gimnaziu, din România sau Republica Moldova, care vor fi coordonate de un mentor. Fișa de înscriere se transmite prin intermediul unui cadru didactic îndrumător, până la data de 14 iunie 2021, înscrierile fiind deschise din 15 mai.

În demersul de promovare a lecturii, Școlii Gimnaziale “Profesor Mihai Dumitriu” Valea Lupului i s-au alăturat Inspectoratul Școlar Județean Iași, Editura Polirom, Adservio, platforma educațională ASQ, September Media și SCC Services România.

Pe lângă diplome și premii constând în pachete de cărți, cursuri, obiecte personalizate Book Masters, elevii au ocazia să învețe despre promovare de la specialiști în domeniu. Astfel, ei își vor dezvolta creativitatea, competențele digitale, comunicarea și abilitățile de management de proiect.

Deși nu pot participa la concurs, elevii școlii organizatoare au un rol important: cel de elaborare a unor teste pentru platforma ASQ, prin care se va verifica cunoașterea conținutului cărților citite.

Regulamentul, fișa de înscriere și noutățile sunt disponibile pe pagina https://scoalavalealupului.ro/book-masters/

Persoana de contact:

 Liliana Drăgan 0740959900

bookmasters@scvl.ro