Înapoi

Cum să faci primul milion, de Bogdan Costin, va fi publicat în Macedonia

Știri și lansări
Lansare carte image

Cum să faci primul milion, de Bogdan Costin, va fi publicat în Macedonia

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Tue, 19 Jun 2018 15:47:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Romanul Cum să faci primul milion, de Bogdan Costin, va apărea în traducere în Macedonia, prin intermediul Agenției literare Livia Stoia. Versiunea în limba macedoneană va fi publicată de Prozart Media în anul 2020, în traducerea lui Ermis Lafazanovski, președintele PEN Macedonia.

Cum să faci primul milion, debutul lui în proză al lui Bogdan Costin, a apărut la Cartea Românească în anul 2015 și a mai fost tradus în limba franceză.

Cînd îţi vine ideea de a te îmbogăţi rapid şi eşti un tînăr planner, nu-ţi rămîne decât să o pui în practică. Renunţi la jobul bine plătit din agenţia de publicitate şi o iei pe cont propriu, cu unicul scop de a face un milion de dolari. Naratorul anonim din acest roman, un „erou al zilelor noastre”, îşi aplică ideea în cele mai cinice şi neobişnuite moduri, sub deviza: Death sells. Tot ce face e să se folosească de moarte, în scopul de a vinde produsele clienţilor săi, transformînd boli, accidente, sinucideri, supradoze în poveşti emoţionante care să ajungă la inima celor care, în foamea lor de senzaţional, se hrănesc cu paginile colorate din ziare şi se luminează cu ecranul televizorului. Ajutat de complici lipsiţi de scrupule şi de un sistem fragil şi amoral, reuşeşte să-şi împlinească visul. Parodie la adresa cărţilor motivaţionale şi inspiraţionale pline de „sfaturi de aur”, Cum să faci primul milion, romanul lui Bogdan Costin – sau poate nu –, e filmul tragi-comic al lumii de azi, o lume dispusă la compromisuri groteşti, o lume în care totul e de vînzare.

BOGDAN COSTIN s-a născut pe 30 iulie 1975. Este senior copywriter. Pînă în prezent, impresionanta lui operă deloc literară include mii de scenarii de spoturi TV dintre care cîteva zeci au fost ecranizate şi difuzate intensiv în pauzele publicitare. În timpul liber a scris piese de teatru cu care a cîştigat primul loc la concursul de comedie românească din cadrul festCO în 2007 (Blocaj în trafic – pusă în scenă la Teatrul Foarte Mic) şi în 2011 (De ce urîm femeile). La Editura Cartea Românească a mai publicat în anul 2016 romanul Sfîrșitul a fost aproape.

Prozart Media a fost înființată de scriitorul, editorul și managerul cultural macedonean Dejan Trajkoski. După ce a lucrat ca editor mai mult de zece ani, acesta a decis în 2015 să-și înființeze propria editură, Prozart concentrându-se în special pe traducerea titlurilor de ficțiune literară și ficțiune pentru adolescenți. Portofoliul Prozart Media include scriitori contemporani de succes, printre care scriitorul turc Iskender Pala, laureatul Premiului European pentru Literatură (2014) – Ugljesa Sajtinac, scriitor de origine sârbă, Jaan Kross, devenit un clasic al literaturii estoniene, romancierul și dramaturgul Georgian Lasha Bugadze sau Fatih Erdogan, autor al unei serii YA de succes.