Înapoi

Dan Miron despre Ascultă muzica, la librăria „La Două Bufnițe”, Timişoara

Știri și lansări
Lansare carte image

Dan Miron despre Ascultă muzica, la librăria „La Două Bufnițe”, Timişoara

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Wed, 18 Jul 2018 11:49:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Vineri, 27 iulie, ora 18.00, la Librăria „La Două Bufnițe" (Piața Unirii 11, Timișoara), Dan Miron va intra în dialog cu Patricia Lidia Popescu-Cevei, pornind de la romanul Ascultă muzica, apărut de curînd la Editura Polirom.

Un intelectual ratat, un scriitor aspirant şi un tînăr politician gravitează în mod misterios în jurul unei tinere studente, prostituată solitară, cu toţii fiind puşi în mişcare de legi necunoscute, contrapunctice. Destinele, ca tot atîtea linii melodice, se intersectează doar pentru a se îndepărta din nou, însă vieţile lor ascund un înţeles profund, care se cere descoperit. Urmărind parcursul individual al fiecărui personaj, romanul conturează peisajul moravurilor româneşti înainte şi după evenimentele din 1989, punînd în lumină arivismul, sterilitatea intelectuală şi cinismul specifice unei societăţi în derivă. Bişniţarul devenit revoluţionar şi apoi deputat, profesorul universitar lasciv care abuzează de încrederea viitoarelor studente sau tînăra vulnerabilă, victimă a dramelor familiale, sunt doar cîteva figuri din acest tablou al unei societăţi care obligă la compromis şi promiscuitate morală.

Dan Miron (n. 1964) a absolvit Facultatea de Istorie-Filozofie a Universităţii din Bucureşti. A cîştigat Premiul Nemira (1995), la secţiunea Purgatoriu, în urma căruia a publicat romanul său de debut Aşteptarea Regelui Pescar (Editura Nemira, 1996). La Editura Polirom a mai publicat romanele Scîndurica (2006) şi Pata violetă (2013), nominalizat la Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi (2014).