Înapoi

Diana Geacăr la Muzeul Național al Literaturii Române, București

Știri și lansări
Lansare carte image

Diana Geacăr la Muzeul Național al Literaturii Române, București

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Fri, 20 Sep 2019 10:40:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Sîmbătă, 28 septembrie, ora 11.00, la Muzeul Național al Literaturii Române (Sala Perpessicius, Strada Nicolae Crețulescu 8) copiii sunt așteptați la o întîlnire cu Diana Geacăr, autoarea romanului Ce văd dragonii, recent apărut în colecția „Junior” a Editurii Polirom.

Vîrsta recomandată 9+

Va modera Vasile Ernu
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Diana Geacăr
Ce văd dragonii

Cu ilustraţii de Radu Răileanu

Mențiunea specială a juriului la Concursul de manuscrise Polirom Junior, ediția 2018

 „Romanul Dianei Geacăr, Ce văd dragonii, ne-a captivat pe amîndouă încă de la primele pagini, ne povesteam una celeilalte aproape în fiecare zi despre ţinutul în care lumea poveștilor atît de îndrăgite de noi și cea a jocurilor pe calculator se contopesc în aventuri fantastice. Ne-a plăcut pentru povestea actuală care își va purta cititorii juniori într-o aventură cu troli, dragoni, porci-spinoși, pești vorbitori și patru statui cărora li se mai spune și Spaime. Romanul Dianei Geacăr și-a găsit locul în colecţia Junior, o colecţie dedicată copiilor și adolescenţilor care cred în puterea imaginaţiei și cărora le place să citească poveștile cu creionul în mînă.” (Oana Doboși-Potcoavă & Raluca Selejan, Librăria „La două bufniţe”)

Diana Geacăr este scriitor și traducător. A publicat volumele de poezie bună, eu sînt diana și sînt colega ta de cameră (2005, Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – OPUS PRIMUM), Frumusețea bărbatului căsătorit (2009, Premiul Marin Mincu), Dar noi sîntem oameni obișnuiți (2017) și volumul de proză scurtă Cine locuiește la subsol (2018). O parte dintre poemele ei au fost traduse în engleză, franceză și italiană. A tradus din engleză și franceză cărți de literatură contemporană. Trăiește în Tîrgoviște.