Înapoi

Doina Ruști despre Homeric, la Facultatea de Litere. Întîlnire cu studenții

Știri și lansări
Lansare carte image

Doina Ruști despre Homeric, la Facultatea de Litere Întîlnire cu studenții

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Fri, 15 Nov 2019 11:38:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Marți, 19 noiembrie 2019, ora 16.00
Sala de Lectură a Bibliotecii Facultății de Litere
Universitatea din Bucureşti
(str. Edgar Quinet, nr. 5-7, etaj 1, aripa dreaptă)

Doina Ruști este invitată la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, la un dialog cu Cristina Bogdan
şi Filip-Lucian Iorga pornind de la romanul Homeric.

Tema discuției: Teritoriul ficțiunii.

Un eveniment coordonat de conf. dr. Cristina Bogdan.

O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întîmplare neobișnuită. În afara timpului, în afara istoriei. În miezul cald al poveștii.

Homeric, apărut de curînd la Editura Polirom, adoptă registrul fantastic și o structură de avangardă, fiind, într-un anumit fel, o sinteză a prozei scrise de Doina Ruști. Un trailer al cărții, aici.

Cînd din Pădurea Cotroceni răbufnesc aburii parfumați ai altei lumi, ceva teribil și străvechi pătrunde în casele bucureștenilor. Prin Gorgani, începe să bîntuie o stafie, iar oamenii dispar, unul cîte unul, printre dispăruți numărîndu-se și o celebră ghicitoare, de care se leagă existențele multora. În nopțile întunecate o trăsură roșie străbate străzile, scormonind fricile ancestrale ale orașului. Iar, așa cum se întîmplă în vremuri fragile, un bărbat și o femeie se îndrăgostesc nebunește.

„Un răsfăț al simțurilor și un desfrâu al fabulosului într-o carte a pasiunilor damnate și al farmecelor fatale.” (Paul Cernat)

Doina Ruști, prozatoare contemporană, apreciată pentru forța epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale, a fost recompensată cu cele mai însemnate premii literare românești, printre care și Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române. Tradusă în numeroase limbi, inclusiv în chineză, invitată la evenimente internaționale de prestigiu, a scris zece romane, dintre care amintim: Zogru (2006), Fantoma din moară (2008), Lizoanca la 11 ani (2009), Manuscrisul fanariot (2015) și Mâța Vinerii (2017).

Pagină web: http://doinarusti.ro.

Blog: https://adevarul.ro/blogs/doina.rusti