Înapoi

Editura Polirom la Tîrgul de Carte și Muzică Libris Brașov, ediția a XVI-a

Știri și lansări
Lansare carte image

Editura Polirom la Tîrgul de Carte și Muzică Libris Brașov, ediția a XVI-a

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Thu, 14 Mar 2019 14:50:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

În perioada 21-24 martie 2019, Editura Polirom participă la cea de-a XVI-a ediție a Tîrgului Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov, cu peste 500 de titluri, toate aflate la reducere (30%).

Programul nostru complet de evenimente din cadrul târgului, mai jos.

Vineri, 22 martie

  • ora 16.30

Florina Ilis, Cartea numerilor
Lansare de carte & Ședință de autografe
Prezintă, alături de autoare: Adrian Lesenciuc, Laurențiu-Ciprian Tudor
Moderează: Augusta Oniță

Cartea numerilor, de Florina Ilis, un „recensămînt” al unui popor aflat pe drumul prin pustiul adesea ostil al unei istorii potrivnice. Construit pe structura Numerilor – carte despre ascultare şi răzvrătire, despre pocăinţă şi binecuvîntare –, romanul este o sinecdocă a destinului României, ambiţionîndu-se să cuprindă cît mai multe evenimente cruciale ale secolului XX şi să sintetizeze o etnoistorie perfect verosimilă. Mai multe detalii aici.

Sâmbătă, 23 martie

  • ora 14.00

Cristian Tudor Popescu, Vremea Mînzului Sec
Lansare de carte & Ședință de autografe
Prezintă, alături de autor: Adrian Lăcătuș, Dan Țăranu
Moderează: Sever Gulea

Vremea Mînzului Sec excelează printr-o scriitură nervoasă, densă, dublată de o excepțională capacitate de a propune imagini memorabile. Nu întîmplător cîteva dintre secvențele romanului se intitulează «Din imaginariu»: acolo primează oniricul, moartea se insinuează amenințător, viziunea devine terifiantă.” (Alexandru Călinescu)
Mai multe detalii, aici.

  • ora 15.00

Aurora Liiceanu, Tânăra cu părul alb. Misterul Nabokov
Lansare de carte & Ședință de autografe
Prezintă, alături de autoare: Onelia Pescaru
Moderează: Sever Gulea

Despre cărțile lui Vladimir Nabokov, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX, s-a scris mult. Dar și viața lui personală i-a preocupat pe cercetători. Datorită personalității charismatice, Nabokov a avut foarte mulți admiratori. Și iubite. Cu toate acestea, a rămas alături de Vera, cea care i-a fost soție timp de 52 de ani. Cei interesați de viața lor de familie au la dispoziție numeroasele interviuri ale lui Vladimir, scrisorile sale către Vera, însă nu și vocea Verei. Încercînd să înțeleagă ce anume i-a făcut să rămînă împreună atîta timp, Aurora Liiceanu analizează, pe lîngă operele lui Vladimir Nabokov, articole și cărți despre cei doi, dar și mărturiile fiului lor, Dmitri. Mai multe detalii, aici.

  • ora 16.00

Sebastian Lăzăroiu, Zilele lui MM
Lansare de carte & Ședință de autografe
Prezintă, alături de autor: Onelia Pescaru
Moderează: Sever Gulea

Zilele lui MM, de Sebastian Lăzăroiu, o poveste de viaţă cutremurătoare, cu personaje puternic încercate de un destin necruţător. O cronică detaliată e deteriorării omului, a unei boli care schimbă viaţa unei familii. Mai multe detalii aici.