Înapoi

Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu şi Kinderland la Festivalul-concurs de book-trailere Boovie 2019

Știri și lansări
Lansare carte image

Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu şi Kinderland la Festivalul-concurs de book-trailere Boovie 2019

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Thu, 16 May 2019 16:01:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

În perioada 17-19 mai, la Focşani, va avea loc cea de-a patra ediție a Festivalului-concurs de book-trailere Boovie 2019.

Anul acesta vor participa peste 1000 de elevi și profesori din 25 de județe din întreaga țară și din Republica Moldova.

Evenimentul principal va consta în proiecția și jurizarea celor 92 de trailere trimise de echipele aflate în concurs la cele trei secțiuni: Boovie liceu, Boovie Junior pentru gimnaziu (clasele a VII-a și a VIII-a) și secțiunea Boovie+, a cărei temă este „Principiul inerției”.

În concurs au intrat trailerele volumelor: Zaira, de Cătălin Dorian Florescu (Polirom, 2012), Kinderland, de Liliana Corobca (Polirom, 2013), Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu, de Dan lungu (Polirom, 2014), şi Bezna. Povestitorii din conacul lui von Veltheim, de Flavius Ardelean (Polirom, 2018), două dintre acestea fiind nominalizate: Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu şi Kinderland.

Kinderlandde Liliana Corobcaa apărut în două ediţii, Cartea Românească (2013) şi Polirom (2015) şi a fost distins cu Premiul Radio România Cultural, secţiunea Proză (ediţia 2014) şi cu Premiul Crystal la Festivalul Internaţional de la Vilenica (Slovenia) şi a fost nominalizat la Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi şi la Premiul literar „Augustin Frăţilă”. Este de asemenea tradus în germană şi în slovenă.

Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu, de Dan Lungu, a apărut la Editura Polirom în colecţiile „Fiction LTD”, 2014, şi „Top+”, 2018. Romanul a fost distins cu Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi, ediţia 2015.

Atît elevii de gimnaziu cît şi cei de liceu se vor putea întîlni cu autorii Polirom şi nu numai, sîmbătă, 18 mai, începînd cu ora 10:30, respectiv duminică, 19 mai, începînd cu ora 9.30.

La concurs au mai participat scriitorii: Florin Bican, Horia Corcheş, Tatiana Țîbuleac şi Petru Popescu.

În cadrul festivalului se vor acorda premii pentru fiecare secțiune, urmînd ca echipa care va cîștiga marele premiu să fie recompensată cu participarea la TIFF (Translivania International Film Festival), care va avea loc la Cluj-Napoca (31 mai – 9 iunie 2019).

Organizatorii festivalului: Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani și „Asociația Grow Up Project” Focșani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea.

Parteneri media: Agenția Națională de Presă AGERPRES, Radio România Actualități și Radio România Cultural, Rock FM, Atlas TV Focșani, EBS Cluj, Focus TV și Focus FM, Monitorul de Vrancea, Național FM, TVR Cluj, Vrancea 24 și Ziarul de Vrancea.

Mai multe detalii despre festival, aici.

Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu

Un roman surprinzător, emoţionant şi plin de umor care explorează, prin ochii inocenţi ai Rădiţei şi cei ai mamei sale, un fenomen ce a marcat profund România postcomunistă: emigraţia temporară. Pentru a-şi scoate familia din impas financiar, Letiţia hotărăşte să plece la muncă în străinătate pentru cîteva luni. Prin intermediul unei cunoştinţe ajunge la Roma, în Italia, unde face menaj şi îngrijeşte de bătrîna familiei Bosse, Nona. Întîmplător, întîlneşte o fostă colegă de liceu, Laura, o veterană a locurilor de muncă precare, fire puternică, spontană şi onestă, care îi deapănă povestea ei de emigrantă. Mai multe detalii, aici.

Dan Lungu (n. 1969) este unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori români, cărţi ale sale fiind publicate în limbile franceză, engleză, germană, italiană, spaniolă, poloneză, slovenă, maghiară, croată, bulgară, greacă, macedoneană şi turcă. Mai multe detalii despre autor, aici.

Kinderland

La doisprezece ani, Cristina este nevoită să devină „mama” celor doi fraţi mai mici atunci cînd părinţii pleacă la muncă în străinătate, după „bani lungi”. Prin ochii fetiţei descoperim universul unui sat moldovenesc contemporan, populat în majoritate de copii şi batrîni. Aici copiii învaţă singuri să supravieţuiască, în timp ce aşteapta să li se împlinească cel mai frumos vis: întoarcerea părinţilor acasă. Mai multe detalii, aici.

Liliana Corobca s-a născut la 10 octombrie 1975, în satul Săseni, raionul Călăraşi, Republica Moldova. A debutat cu romanul Negrissimo (Arc, 2003; Premiul „Prometheus” pentru debut al revistei România literară, Premiul pentru debut în proză al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova) şi cu Personajul în romanul românesc interbelic (teză de doctorat, 2003). Mai multe detalii despre autoare, aici.