Înapoi

Flavius Ardelean la Muzeul Național al Literaturii Române, București

Știri și lansări
Lansare carte image

Flavius Ardelean la Muzeul Național al Literaturii Române, București

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Wed, 06 Mar 2019 11:30:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Sîmbătă, 16 martie, ora 11.00, la Muzeul Național al Literaturii Române (Sala Perpessicius, Strada Nicolae Crețulescu 8) copiii sunt așteptați la un atelier cu povești despre monștri, aventuri și mistere, pornind de la ultimul roman al lui Flavius Ardelean, Bezna. Povestitorii din conacul lui von Veltheim, apărut în colecția „Junior” a Editurii Polirom.

Vîrsta recomandată 10+
Va modera Vasile Ernu
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Monştri, aventuri, mistere – Bezna este o poveste despre prietenie şi curaj, despre răul deghizat în bine şi despre binele cu chip de rău; o carte despre puterea cuvintelor şi despre magia basmelor.

Cînd Bezna pune stăpînire pe întreg ţinutul, copiii sunt salvaţi şi aduşi la conacul lui Arnim von Veltheim, singurul loc neatins de ceaţa vîscoasă şi periculoasă. Căci copiii nu sînt nişte copii obişnuiţi, ci Povestitori cu har, adunaţi la un loc pentru a alunga Bezna din lume. Seară de seară, ei se adună la îndemnul lui Arnim şi dau naştere Luminii, citind în imensa Bibliotecă din cărţi culese din toate colţurile lumii. Însă cînd Ardei şi căţelul său credincios, Iute, ajung la conac, descoperă că nimic nu e ceea ce pare şi că harul lor de povestitori e un cuţit cu două tăişuri.

 

Flavius Ardelean este scriitor și traducător, membru afiliat al Horror Writers Association. Este autorul romanelor Îmblînzitorul apelor și Noumenoir, al volumelor de povestiri Acluofobia și Bizaroproze și creatorul seriei Miasma. A cîștigat două premii Colin pentru literatură fantastică, iar prima sa carte a fost nominalizată la Festival du Premier Roman din Chambéry, Franța. Pentru romanele sale din ciclul Miasma, a fost nominalizat de două ori consecutiv la Premiul Tînărul Prozator al Anului în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, București. Bezna este prima sa carte pentru copii.