Înapoi

Flavius Ardelean și Ecaterina G., la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov

Știri și lansări
Lansare carte image

Flavius Ardelean și Ecaterina G., la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Thu, 14 Mar 2019 09:26:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Joi, 21 martie, ora 9.00, la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov (Centrul Documentar al colegiului, Șirul Andrei Șaguna, nr. 1), va avea loc un atelier de lectură & dezbatere, la care sînt invitați Flavius Ardelean și Ecaterina G., autorul și ilustratoarea romanului Bezna. Povestitorii din conacul lui von Veltheim, apărut în colecția „Junior” a Editurii Polirom.

Moderează: prof. Ioana Enescu

Vîrsta recomandată 10+
Ilustraţii de Ecaterina G.

Monştri, aventuri, mistere – Bezna este o poveste despre prietenie şi curaj, despre răul deghizat în bine şi despre binele cu chip de rău; o carte despre puterea cuvintelor şi despre magia basmelor.

Cînd Bezna pune stăpînire pe întreg ţinutul, copiii sunt salvaţi şi aduşi la conacul lui Arnim von Veltheim, singurul loc neatins de ceaţa vîscoasă şi periculoasă. Căci copiii nu sînt nişte copii obişnuiţi, ci Povestitori cu har, adunaţi la un loc pentru a alunga Bezna din lume. Seară de seară, ei se adună la îndemnul lui Arnim şi dau naştere Luminii, citind în imensa Bibliotecă din cărţi culese din toate colţurile lumii. Însă cînd Ardei şi căţelul său credincios, Iute, ajung la conac, descoperă că nimic nu e ceea ce pare şi că harul lor de povestitori e un cuţit cu două tăişuri.

Flavius Ardelean este scriitor și traducător, membru afiliat al Horror Writers Association. Este autorul romanelor Îmblînzitorul apelor și Noumenoir, al volumelor de povestiri Acluofobia și Bizaroproze și creatorul seriei Miasma. A cîștigat două premii Colin pentru literatură fantastică, iar prima sa carte a fost nominalizată la Festival du Premier Roman din Chambéry, Franța. Pentru romanele sale din ciclul Miasma, a fost nominalizat de două ori consecutiv la Premiul Tînărul Prozator al Anului în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, București. Bezna este prima sa carte pentru copii.