Înapoi

Grégory Rateau în dialog cu Marius Constantinescu

Știri și lansări
Lansare carte image

Grégory Rateau în dialog cu Marius Constantinescu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Mon, 11 Nov 2019 17:36:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Călătorim deseori din dorinţa uşor perfidă de a evada; lăsăm prietenii, familia în urmă, dar în realitate sperăm mai cu seamă să-l lăsăm departe în urma noastră pe cel care eram.

Vineri, 15 noiembrie, ora 19.00, vă invităm la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta 38, Bucureşti), la o întîlnire cu Grégory Rateau, autorul volumului Hoinar prin România. Jurnalul unui călător francez, şi jurnalistul cultural Marius Constantinescu.

Traducere consecutivă susţinută de Claudia Davidson-Novosivschei

Hoinar prin România. Jurnalul unui călător francez a apărut recent la Editura Polirom, traducere de Nicolae Constantinescu.

În general, străinii nu ştiu foarte multe despre România. Cunoştinţele lor se limitează la mitul vampirului din Transilvania şi la cîteva generalităţi despre folclor. De obicei ignorată, dacă nu chiar dispreţuită de unii, această ţară este obiectul multor prejudecăţi. De aceea, Grégory Rateau, de formaţie cineast, a vrut să-şi facă o idee nouă. A străbătut România de la Bucureşti pînă în zone rurale izolate, din pădurile Carpaţilor pînă pe plajele din Delta Dunării. Alături de el veţi descoperi lucruri uimitoare şi, poate, veţi privi România cu alţi ochi.

După un master în producție și scenaristică la Sorbona, Grégory Rateau a predat arte vizuale și a organizat un cineclub în mai multe cinematografe din Paris. Îi place să călătorească pentru filmele sale (Maroc, Algeria, Liban, Nepal etc.). Pasionat de excursii și de aventură, în 2014 a hotărît să se stabilească în România. În prezent este redactor-șef la Lepetitjournal.com la București și colaborator al Radio România Internațional.