Înapoi

Întîlnire cu Alina Nelega la Bookfest Tîrgu Mureş, ediţia a VI-a

Știri și lansări
Lansare carte image

Întîlnire cu Alina Nelega la Bookfest Tîrgu Mureş, ediţia a VI-a

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Fri, 13 Sep 2019 08:35:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Duminică, 22 septembrie, ora 13.00, la Teatrul Naţional din Tîrgu Mureş (Piaţa Teatrului 1), în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Salonului de Carte Bookfest, va avea loc lansarea volumului ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, de Alina Nelega, recent apărut la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”.

Invitaţi, alături de autoare:
Mária Albert
Daniel Oltean
Moderator: Andrei Vornicu

La Bookfest Tîrgu Mureş 2019, Editura Polirom va fi prezentă cu peste 300 de titluri, cu reducere de 25 %.

Mai multe detalii, pe https://bookfest.ro/.

„După ce, timp de decenii, s-a implicat în viața teatrală din România, impunîndu-se ca una dintre figurile de prim-plan ale domeniului, Alina Nelega revine la literatură cu un roman copleșitor. Contrar titlului (foarte subtil, de altfel), aici se derulează multe întîmplări care, adesea, te țin cu sufletul la gură, fiind menite să pună în evidență biografia accidentată a unei fete și, mai apoi, a unei tinere din Ardeal în întunecații ani ’80, aflată așadar într-o dictatură care invadează, fără scăpare, măruntele vieți și într-o societate patriarhală, în care aspirației feminine i se opune, întîi de toate, familia proprie, care trăiește încă în preistorie. Tocmai de aceea, feminitatea (în ipostaze diverse și sub aspecte variate, de la avînt la mutilare, cu dragostea, maternitatea și sexualitatea incluse) este tema dominantă a cărții. Desigur, mai există cîteva teme la fel de incitante, pe care cititorul le va descoperi în acest roman puternic și necruțător, pe care îl recomand cu căldură și cu încredere.” (Sanda Cordoș)

Alina Nelega este cunoscută mai ales ca autor dramatic. Piesele sale de teatru sînt jucate și premiate la nivel național și internațional. Dublă laureată UNITER, „Autor european” la Heidelberger Stückemarkt, Honorary Fellow in Writing al Universității din Iowa, SUA, este profesor universitar și conduce masteratul de scriere dramatică al Universității de Arte din Tîrgu-Mureș.