Înapoi

Întîlnire cu Flavius Ardelean la Brașov: lansarea romanului Bezna. Povestitorii din conacul lui von Veltheim

Știri și lansări
Lansare carte image

Întîlnire cu Flavius Ardelean la Brașov: lansarea romanului Bezna. Povestitorii din conacul lui von Veltheim

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Tue, 20 Nov 2018 10:54:00 +0200 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Miercuri, 28 noiembrie, începînd cu ora 18.00, la Librăria Humanitas din Braşov (Piața Sfatului 16), Flavius Ardelean, invitatul CenaKLUbului Tiuk (nr. 112), va citi fragmente din noul său roman, Bezna. Povestitorii din conacul lui von Veltheim, apărut de curînd în colecţia „Junior” a Editurii Polirom.

Invitați speciali: Ecaterina Boricean, ilustratoarea cărții și scriitoarea Anca Zaharia
Moderator: Mihail Vakulovski

Intrare liberă

Vîrsta recomandată 10+

Ilustraţii de Ecaterina G.

Monştri, aventuri, mistere – Bezna este o poveste despre prietenie şi curaj, despre răul deghizat în bine şi despre binele cu chip de rău; o carte despre puterea cuvintelor şi despre magia basmelor.

Cînd Bezna pune stăpînire pe întreg ţinutul, copiii sunt salvaţi şi aduşi la conacul lui Arnim von Veltheim, singurul loc neatins de ceaţa vîscoasă şi periculoasă. Căci copiii nu sînt nişte copii obişnuiţi, ci Povestitori cu har, adunaţi la un loc pentru a alunga Bezna din lume. Seară de seară, ei se adună la îndemnul lui Arnim şi dau naştere Luminii, citind în imensa Bibliotecă din cărţi culese din toate colţurile lumii. Însă cînd Ardei şi căţelul său credincios, Iute, ajung la conac, descoperă că nimic nu e ceea ce pare şi că harul lor de povestitori e un cuţit cu două tăişuri.

Flavius Ardelean este scriitor și traducător, membru afiliat al Horror Writers Association. Este autorul romanelor Îmblînzitorul apelor și Noumenoir, al volumelor de povestiri Acluofobia și Bizaroproze și creatorul seriei Miasma. A cîștigat două premii Colin pentru literatură fantastică, iar prima sa carte a fost nominalizată la Festival du Premier Roman din Chambéry, Franța. Pentru romanele sale din ciclul Miasma, a fost nominalizat de două ori consecutiv la Premiul Tînărul Prozator al Anului în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, București. Bezna este prima sa carte pentru copii.