Înapoi

Întîlnire cu Mihai Buzea la Cărtureşti Verona

Știri și lansări
Lansare carte image

Întîlnire cu Mihai Buzea la Cărtureşti Verona

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Mon, 28 Oct 2019 11:47:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Vineri, 1 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15, Bucureşti), Mihai Buzea îşi va întîlni cititorii, cu prilejul lansării volumului Recrutorii, recent publicat la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”.

Vor vorbi, alături de autor:
Florin Iaru
Sorin Matei
Va modera: George Onofrei

Fiindcă există atît de multe biografii ale unor morţi, această carte trebuia să fie biografia unui viu. De pe urma ei, naratorul – cu aspiraţii de scriitor – urmăreşte să scoată nişte bani. Intenţia era ca publicul din România – mai ales cel tînăr, poate lipsit de modele, poate suprasaturat de „modele” – să afle povestea reuşitei lui Săndel. Dar, după o primă variantă scrisă pe baza a peste o mie de fotografii în care Săndel apare mai mult sau mai puţin, naratorul îşi dă seama c-a greşit abordarea şi-şi propune să plece pe urmele lui, din Lume în Nelume, pentru a-i cunoaşte pe oamenii cu care acesta s-a întîlnit şi locurile în care şi-a construit cariera; numai că apare problema de a face rost de bani pentru călătoriile de documentare, aşa că recurge la diverse metode, cum ar fi „cerşuiala” şi campania de strîngere de fonduri online, care însă se dovedesc a fi nişte eşecuri. Cu dezinvoltură şi umor, naratorul perseverează şi izbuteşte să ajungă în Africa (Casablanca şi Marrakech) şi în Asia Centrală, dar rămîne de văzut dacă, după încheierea călătoriilor, „cartea cu Săndel” va fi în continuare despre Săndel.

Mihai Buzea (n. 1971) a fost profesor şi vînzător de asigurări, iar în prezent este reporter la Caţavencii. Alte ocupaţii: om bun la toate, plimbător de cîini, traducător, babysitter, Moş Crăciun, fabricant de lucrări de diplomă, chelner, paznic de noapte. A mai lucrat ca bişniţar în anii ’90 (Cracovia, Istanbul, Praga), ca muncitor necalificat în anii 2000 (Budapesta, Paris, Lyon) şi ca muncitor intelectual în Bucureşti (copywriter). După 1 ianuarie 2014 a plecat la Londra, unde a învăţat meseria de arborist, pe care o descrie în romanul-reportaj Gastarbeiter (2017). Alte cărţi publicate: Berile de Aur (2006), Povestea lui Vasile Pogor (2018), Jimmy (2018).