Înapoi

Lansare de carte: Mica mea inima de om singuratic, de Vlad Drăgoi, la Sibiu

Știri și lansări
Lansare carte image

Lansare de carte: Mica mea inimă de om singuratic, de Vlad Drăgoi, la Sibiu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Fri, 17 May 2019 10:07:00 +0200 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Marţi, 21 mai, ora 18.00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” din Sibiu (Strada Nicolae Bălcescu 16), va avea loc lansarea volumului Mica mea inimă de om singuratic, de Vlad Drăgoi, recent apărut în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Vor vorbi, alături de autor:
Radu Vancu
Bogdan Federeac

Lansarea va fi urmată de o şedinţă de autografe.

„Într-o noapte ploioasă de mai, Vlad provoacă un accident cumplit la locul de muncă. Nedescoperit încă, plănuiește ca pînă dimineață să-și facă pierdută urma. Mi-a venit nefiresc de ușor să încep povestea pornind de la cele două puncte de mai sus, exact cît trebuie de minime, precise și parcă un pic extreme, de action film mai ieftinel, deloc rău, totuși, la care ai vrea și n-ai vrea să intri (pînă la urmă intri) pe la 11-12, înainte să începi schimbul doi la o librărie de mall. M-am blocat puțin pe la jumătate, cînd mi-am dat seama că thrillerul ăsta cînd nebun, cînd domol, cînd trist, cînd plin de explozivă sărbătoare are șanse mari să devină cel mai pe bune lucru scris pînă acum de mine, despre mine, adică subiectul pe care – îmi place mereu să mă alint – încă îl țin cel mai bine în frîu. Și firește că am avut dreptate: pînă la final mi-au dat serios lacrimile. Și nu s-au oprit multă vreme.” (Vlad Drăgoi)

Vlad Drăgoi s-a născut în 1987 la Codlea, județul Brașov. A urmat cursurile Facultății de Litere în Brașov și a debutat în 2008, la Editura Lumen din Iași, cu volumul de proză Istoria artelor sau memoriile unui veleitar incognito. Urmează, în 2013, volumul de poezie Metode, publicat la Casa de Editură Max Blecher, și, în 2015, volumul Eschiva (poezie, Editura Cartea Românească), pentru care primește, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, premiul pentru tînărul scriitor al anului 2015, premiu obținut din nou pentru volumul de poezie sergio leone, apărut în 2017 la Editura Charmides.