Înapoi

Lansare de carte: 8, de Tudor Ganea, la Bucureşti

Știri și lansări
Lansare carte image

Lansare de carte: 8, de Tudor Ganea, la Bucureşti

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Tue, 11 Jun 2019 15:43:00 +0200 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Luni, 24 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta 38, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului 8, de Tudor Ganea, recent publicat la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”.

Invitaţi, alături de autor:
Adina Diniţoiu
Radu Paraschivescu
Va modera: Nona Rapotan

Lansarea va fi urmată de o şedinţă de autografe.

Ce se întîmplă cînd într-un sat din vecinătatea Bucureştiului un pădurar organizează orgii în dricul bisericii, un interlop sîngeros deschide un salon de masaj erotic şi un copil hermafrodit atrage în jurul lui roiuri de lăcuste? Cum devine un preot de ţară un as al resuscitării? Poate un copil crescut printre găinile şi gunoaiele din bătătură, urît şi timid, să devină un mare afacerist, cu mult succes la femei? Cum poţi omorî zeci de oameni şi tot ce se alege de ei să fie un cîmp cultivat cu tutun? Ce legătură există între deschiderea unei fabrici elveţiene pe un islaz şi creşterea apetitului sexual al angajatelor de acolo? Răspunsurile la întrebările de mai sus le puteţi găsi în 8, roman ce inventariază păcatele disfuncţionalei familii Mocoiu şi care se sprijină pe o alegorie biblică scrisă într-un registru realist-noir.

Tudor Ganea (n. 1983, Bucureşti) este arhitect. A debutat în 2016 cu romanul Cazemata (Polirom), pentru care a primit premiul „Tînărul prozator al anului 2016”, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, premiul pentru debut al revistei Observator cultural, premiul „Nepotu’ lui Thoreau” (debut) şi a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor (debut). Este prezent în antologia European First Novel Festival (Budapesta, 2017). În 2017 i-a apărut cel de-al doilea roman, Miere (Polirom), distins cu premiul „Tînărul prozator al anului 2017”, iar în 2018 a publicat cel de-al treilea roman, Porci (Polirom). Fragmente din romanele sale au fost traduse în limbile maghiară, turcă, italiană, franceză, spaniolă şi engleză.