Înapoi

Lansare de carte & discuție: Cine se teme de moarte, de Nnedi Okorafor, la Cluj-Napoca

Știri și lansări
Lansare carte image

Lansare de carte & discuție: Cine se teme de moarte, de Nnedi Okorafor, la Cluj-Napoca

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Wed, 19 Jun 2019 10:46:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Vineri, 28 iunie, ora 18:30, la Librăria Bookstory (Bd. Eroilor nr. 6-8, Cluj-Napoca), va avea loc un eveniment dedicat romanului Cine se teme de moarte, de Nnedi Okorafor, apărut de curînd în colecția „Biblioteca Polirom”, seria Actual, traducere din limba engleză de Ona Frantz.

Vor vorbi:
Simona Jișa, Centrul de Studii Africane, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca
Raluca Perneș, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca

Roman în curs de ecranizare, cîştigător a numeroase premii internaționale, printre care World Fantasy Award la categoria Cel mai bun roman (2011), RT Reviewer’s Choice Best Book Award (2010), şi finalist al Locus Award pentru Cel mai bun roman fantasy (2010) şi Black Excellence Award (2010). Cine se teme de moarte a fost aleasă şi cea mai bună carte a anului 2010 de Publishers Weekly, Library School Journal şi Amazon.com.

Într-un Sudan al viitorului, împletind tehnologia cu vrăjitoria pe un fundal al confruntărilor multiple între etnii, între sexe, între opresori de tot felul, cei oprimați sînt tot mai puțin conștienți de statutul de victimă. Niciodată Africa, în toată stranietatea ei magică și violentă, nu a fost mai fascinantă decît în povestea acestei adolescente cu părul și pielea de culoarea nisipului, pe nume Onyesonwu (Cine-se-teme-de-moarte). Cine se teme de moarte este romanul unui copil al deșertului, al brutalității, al vrăjitoriei, povestea celei în stare să rescrie în Marea Carte destinul a două popoare. Și poate destinele viitorilor cititori ai acestei mari cărți.

„O fantezie remarcabilă, în acelaşi timp un realism formidabil.” (The Washington Post)

Cine se teme de moarte e una dintre cele mai şocante, cu adevărat fascinante poveşti, cum n-am mai avut de mult ocazia să citesc.” (Peter S. Beagle)

„Nnedi Okorafor arată cum trecutul este, de fapt, întotdeauna prezent. Cine se teme de moarte e o parabolă postapocaliptică menită să ne arate cum nepăsarea, apatia şi prejudecata pot omorî, dar şi că adevărul şi cunoaşterea sînt calea către viaţă.” (New York Journal of Books)

„O poveste marcată de un realism care-ţi dă fiori – inegalitate rasială şi de gen, tradiţii care distrug orice urmă de umanitate din semeni – alăturată unui melanj de magie şi fantastic de vocea unui povestitor remarcabil.” (Publishers Weekly)

Cunoscută pentru romanele ei cu tentă science-fiction, fantasy și populate de personaje rupte din realismul magic, scriitoarea Nnedi Okorafor este născută în Statele Unite, într-o familie de imigranți. Și-a cîștigat notorietatea datorită felului în care împletește în proză elemente de cultură africană. Dintre romanele sale, amintim: Lagoon (finalist la categoria Cel mai bun roman la British Science Fiction Association Award), Who Fears Death (Cine se teme de moarte; cîștigător al World Fantasy Award la categoria Cel mai bun roman), The Book of Phoenix (finalist la Arthur C. Clarke Award), Chicken in the Kitchen (un roman pentru copii premiat cu Africana Book Award) și The Shadow Speaker (CBS Parallax Award).