Înapoi

Lansare de carte: În apele facerii, de Carmen Firan, la Braşov

Știri și lansări
Lansare carte image

Lansare de carte: În apele facerii, de Carmen Firan, la Braşov

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Mon, 20 May 2019 11:50:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Sîmbătă, 25 mai, ora 12.00, la Librăria „Ştefan Octavian Iosif” din Braşov (Strada Mureşenilor 14), va avea loc lansarea romanului În apele facerii, de Carmen Firan, recent apărut în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Va vorbi, alături de autoare:
Adrian Lesenciuc

Lansarea va fi urmată de o şedinţă de autografe

Poveste de dragoste plasată în ultimul deceniu de comunism, În apele facerii redă atmosfera acelui timp fără ostentație, prin existența unor tineri intelectuali prinși în capcana istoriei. Povestea unui erou fără nume este completată de trei voci diferite care preiau alternativ firul narativ, ilustrînd realitatea crudă, visurile și utopiile protagoniștilor. Simțindu-se într-o închisoare existențială, antieroul acestei cărți decide că nu s-a născut încă. Nu s-a născut pentru că încă nu a făcut nimic important, nu are la ce să privească în viitor și ce să lase în urmă. Parabola este însă și o frondă împotriva sistemului, o formă de rezistență la alienarea politică în speranța găsirii unui sens al vieții. Tabloul Bucureștiului din anii ’80 este condimentat cu relații amoroase, cu scene din viața nomenclaturiștilor, dar și a boemei artistice, cu o bună observație a realității și o analiză lucidă, fără încrîncenare, a acelor vremuri.

 

Carmen Firan, poetă, prozatoare, jurnalistă, autoare de piese de teatru şi scenarii de film. În 2000 s-a stabilit la New York. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Societăţii Poeţilor Americani şi a PEN American Center din New York. Între 1997 şi 2002 a fost director de programe la Institutul Cultural Român din New York. În 2002 a primit Premiul pentru poezie al revistei The New York Review of Books. Este coeditor al antologiei de poezie americană contemporană Locul nimănui şi al antologiei de poezie română modernă şi contemporană Născut în Utopia (2006), precum şi al antologiei Străin acasă. Mai multe detalii despre autoare, aici.