Înapoi

Lansare de carte la Brăila: Dincoace și dincolo de tunel. 1945, de Mariana Gorczyca

Știri și lansări
Lansare carte image

Lansare de carte la Brăila: Dincoace și dincolo de tunel. 1945, de Mariana Gorczyca

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Wed, 16 Oct 2019 09:53:00 +0200 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Joi, 24 octombrie, ora 17.00, în Sala Avantgarde a Teatrului „Maria Filotti” (Str. Mihai Eminescu, nr. 2, Brăila) va avea loc lansarea romanului Dincoace și dincolo de tunel. 1945, de Mariana Gorczyca, apărut în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Va vorbi despre carte, alături de autoare:
Mărioara Novac, prof. Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius”
Fragment din roman în lectura Ginei Bahor, jurnalist Radio România Actualități
Va modera:
Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene „Panait Istrati”, Brăila

De asemenea, pe 27 octombrie, Mariana Gorczyca își va întîlni cititorii din Brașov, în cadrul Salonului de Carte Bookfest, ediția a V-a.

Este o poveste de iubire între doi tineri sași, ea rămasă în Sighișoara, el deportat la Stalino, sau povestea unuia dintre cei mai tragici ani ai secolului XX? În fapt, cele două fire epice se susțin reciproc în acest roman în care totul stă sub semnul dublului: surorile, frații, albul troienelor de zăpadă și negrul cărbunelui, nazismul și comunismul... Una dintre puținele cărți din literatura română din care se pot afla amănunte despre viața unei comunități săsești transilvane, sever diminuate numeric după al Doilea Război Mondial, în timpul regimului Ceaușescu și în anii ’90, Dincoace și dincolo de tunel este un roman despre multiculturalitate și memorie.
Mariana Gorczyca este licențiată în Litere (1983) și în Jurnalism și Comunicare (2002), doctor în filologie (2007), prozatoare. Primul roman la Editura Polirom: Cheful nu se organizează, vine de la sine (2005). Alte romane: Cadență pentru marș erotic (ediția I, 2010; ediția a II-a, 2016, tradus în franceză, Cadence pour une marche érotique); Parcurs (2013, tradus în maghiară, Az utolsó ütés). Alte volume: Versuri pentru pauza mare, 2002; Să facem totul... Reviste literare și ideologie comunistă, 2007; Să iau cuvintele cu mine. 7 povestiri în 7 zile, 2016. Prezentă în mai multe antologii de proză. Publică în Observator culturalVatra, Discobolul, Familia, Accent, Saeculum, www.agentiadecarte.ro, Dilema veche ș.a. Membră a Uniunii Scriitorilor, Filiala Cluj, și a PEN Club România. Organizează la Sighișoara „Turnirul Scriitorilor”, festival literar care celebrează multiculturalitatea și diversitatea. Inițiază și dezvoltă proiecte despre implicarea în educație a scriitorilor, despre adevăr, libertate, manipulare, despre egalitatea de șanse, sub egida PEN.