Înapoi

Lansare de carte la Sighișoara: Dincolo și dincoace de tunel.1945, de Mariana Gorczyca

Știri și lansări
Lansare carte image

Lansare de carte la Sighișoara: Dincolo și dincoace de tunel.1945, de Mariana Gorczyca

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Fri, 16 Aug 2019 08:55:00 +0200 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Vineri, 23 august, ora 17:30, în Sala Barocă a Primăriei Sighișoara (str. Muzeului, nr.7) va avea loc lansarea romanului Dincolo și dincoace de tunel.1945, de Mariana Gorczyca, recent apărut în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Invitați:
Beatrice Ungar, redactor-șef Hermannstädter Zeitung
Bruno Fröhlich
Nicolae Teșculă, directorul Muzeului de Istorie Sighișoara

Va modera:
Ionela Mihai, Editura Polirom

Evenimentul va avea loc în cadrul Salonului literar al ProEtnica – Festival Intercultural Sighișoara, ediția a XVII-a, 21-25 august 2019, organizat de Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret.
Mai multe detalii despre festival, aici.

Este o poveste de iubire între doi tineri sași, ea rămasă în Sighișoara, el deportat la Stalino, sau povestea unuia dintre cei mai tragici ani ai secolului XX? În fapt, cele două fire epice se susțin reciproc în acest roman în care totul stă sub semnul dublului: surorile, frații, albul troienelor de zăpadă și negrul cărbunelui, nazismul și comunismul... Una dintre puținele cărți din literatura română din care se pot afla amănunte despre viața unei comunități săsești transilvane, sever diminuate numeric după al Doilea Război Mondial, în timpul regimului Ceaușescu și în anii ’90, Dincoace și dincolo de tunel este un roman despre multiculturalitate și memorie.
Mariana Gorczyca este licențiată în Litere (1983) și în Jurnalism și Comunicare (2002), doctor în filologie (2007), prozatoare. Primul roman la Editura Polirom: Cheful nu se organizează, vine de la sine (2005). Alte romane: Cadență pentru marș erotic (ediția I, 2010; ediția a II-a, 2016, tradus în franceză, Cadence pour une marche érotique); Parcurs (2013, tradus în maghiară, Az utolsó ütés). Alte volume: Versuri pentru pauza mare, 2002; Să facem totul... Reviste literare și ideologie comunistă, 2007; Să iau cuvintele cu mine. 7 povestiri în 7 zile, 2016. Prezentă în mai multe antologii de proză. Publică în Observator cultural, Vatra, Discobolul, Familia, Accent, Saeculum, www.agentiadecarte.ro, Dilema veche ș.a. Membră a Uniunii Scriitorilor, Filiala Cluj, și a PEN Club România. Organizează la Sighișoara „Turnirul Scriitorilor”, festival literar care celebrează multiculturalitatea și diversitatea. Inițiază și dezvoltă proiecte despre implicarea în educație a scriitorilor, despre adevăr, libertate, manipulare, despre egalitatea de șanse, sub egida PEN.