Înapoi

Lansare la Grand Hotel Traian, Iaşi: Andreea Paul, Despre forța civică a femeilor

Știri și lansări
Lansare carte image

Lansare la Grand Hotel Traian, Iaşi: Andreea Paul, Despre forța civică a femeilor

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Thu, 26 Jul 2018 14:55:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Luni, 30 iulie, începând cu ora 18.00, în Sala „Mihai Eminescu" de la Grand Hotel Traian (Piaţa Unirii, nr.1, Iaşi), va avea loc lansarea volumului „Forţa civică a femeilor”, apărut de curînd la Editura Polirom, un eveniment despre responsabilitate socială, asumare și leadership, desfăşurat cu ocazia Zilei Prieteniei 2018.

Coordonator eveniment: Andreea Paul

Vor participa, alături de coordonatorul evenimentului: autoarele ieșene care au răspuns invitației de a contribui cu texte în volum.

În această a treia carte dedicată femeilor contemporane din România, Andreea Paul s-a lăsat inspirată de „realitățile românești emoționante care au transformat răul în bine și greul în ușor prin implicare civică” și a reușit să adune poveștile a nu mai puțin de 100 de coautoare. Volumul își concentrează atenția asupra unei conștiințe feminine treze, care nu dă niciodată vina pe soartă, sărăcie sau guvern, ci caută să genereze schimbarea pornind din interior și construind treptat o lume mai bună. Fiecare poveste a acestor femei este un exemplu de succes obținut prin eforturi susținute și dorința fermă de a realiza ceva pentru ele, pentru cei apropiați lor și, mai presus de orice, pentru comunitate. Aceste doamne activează în domenii variate și susțin proiecte dintre cele mai diverse, dar la baza tuturor mărturiilor stau aceleași noțiuni de curajpasiunegenerozitateiubireputere.

Andreea Paul s-a născut pe 10 septembrie 1978, în Zalău. Este doctor în economie, conferențiar universitar la Facultatea de Relații Economice Internaționale a Academiei de Studii Economice din București și fondatoarea organizației neguvernamentale INACO – Inițiativa pentru Competitivitate. Timp de opt ani s-a axat pe cercetare în cadrul Institutului de Economie Națională al Academiei Române, a ocupat postul de consilier cîte trei ani în Administrația Prezidențială și în Parlamentul European, apoi timp de trei ani a fost consilier pe probleme economice a doi premieri în Guvernul României și patru ani deputat în Parlamentul României. La Editura Polirom a mai coordonat volumele Forța politică a femeilor (2011) și Forța economică a femeilor (2016).