Înapoi

Lectura performativă & Ședință de autografe la FITPTI 2020: Silvestru și Marele Dictator de Lucian Dan Teodorovici

Știri și lansări
Lansare carte image

Lectura performativă & Ședință de autografe la FITPTI 2020: Silvestru și Marele Dictator de Lucian Dan Teodorovici

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Thu, 01 Oct 2020 10:00:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Luni, 5 octombrie 2020, începînd cu ora 17.00, la Art+Design (curtea interioară, clădirea Habitat Proiect, Bulevardul Carol I nr. 4*), în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI), ediția 2020, va avea loc o lectură performativă pornind de la volumul Silvestru și Marele Dictator de Lucian Dan Teodorovici, apărut de curînd în colecția „Junior” a Editurii Polirom.

Detalii eveniment Facebook

 

Regia: Ion Ciubotaru

Distribuția: Dragoș Maftei, Carmen Mihalache, Raluca Pintilie, Claudiu Gălățeanu, Sebastian Munteanu, Alex Iurașcu

Cei care doresc cartea cu semnătura autorului sînt invitați la o ședință de autografe, imediat după lectură.

Evenimentul se va desfășura conform normelor de siguranță privind SARS-CoV-2.

   *În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul va avea loc în foaierul Teatrului Luceafărul (parter, Strada Grigore Ureche nr. 5).

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI), ediția a XIII-a, va avea loc în perioada 2-7 octombrie: online, live, indoor, open air, radiophonic. Mai multe detalii: https://www.facebook.com/oltita.cintec

Vîrsta recomandată 8+

Inteligent, citit, foarte ataşat de familia sa şi mare admirator al oamenilor în general, motanul Silvestru devine tot mai îngrijorat de soarta umanităţii cînd aceasta se confruntă cu o mare epidemie. Pentru că stăpîneşte infralimbajul, un mod de comunicare cu orice altă vieţuitoare de pe planetă, concepe un plan care ar putea duce la salvarea lumii. Prin urmare, pleacă de acasă, pe ascuns, într-o călătorie către o ţară foarte îndepărtată, sperînd că va reuşi să rezolve problema prin bună înţelegere cu cel care a declanşat-o. Însă, pe parcurs, lucrurile se complică, întrucît cel care a pornit totul nu pare o fiinţă tocmai rezonabilă. Aşa încît pisoiul trebuie să-şi regîndească rapid planul dacă vrea să aibă cu adevărat o şansă. Iar ajutorul vine dintr-o direcţie cu totul şi cu totul surprinzătoare…

Lucian Dan Teodorovici (n. 1975) este scriitor, editor, regizor de teatru și scenarist. Din 2017, a devenit directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române din Iași. A publicat mai multe romane, volume de povestiri și piese de teatru, printre care: Cu puţin timp înaintea coborîrii extratereștrilor printre noi (1999, 2005), Circul nostru vă prezintă: (2002, 2007), Atunci i-am ars două palme (2004), Celelalte povești de dragoste (2009, 2013), Matei Brunul (2011, 2014), Unu + unu (+ unu...) (2014), Cel care cheamă cîinii (2017). Distinse cu prestigioase premii literare, cărţile sale sînt traduse și publicate în țări precum SUA, Anglia, Franţa, Germania, Spania, Italia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Macedonia sau Ucraina.