Înapoi

LIVE&ONLINE despre Generația Z cu Georgeta Pânișoară

Știri și lansări
Lansare carte image

LIVE ONLINE despre Generația Z cu Georgeta Pânișoară

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Thu, 04 Mar 2021 16:10:00 +0200 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Generația Z. Cum lucrăm eficient cu noua generație? Cum putem maximiza predarea/ învățarea sau interacțiunile, în funcție de caracteristicile copiilor? Teorii recente. Cercetări recente.

Sâmbătă, 6 martie 2021, începând cu ora 14.00, pe paginile de Facebook facebook.com/Panisoara.Georgeta și facebook.com/polirom.editura, va avea loc o discuție, via ZOOM, pornind de la volumul Generația Z, coordonat de Elena Bonchiş și apărut la Editura Polirom, în „Psihologia Copilului & Parenting” – o colecție coordonată de Georgeta Pânișoară.

Vor vorbi:

     conf. univ. dr. Georgeta Pânișoară, Universitatea din București

     prof. univ. dr. Elena Bonchiș, Universitatea din Oradea

     conf. univ. dr. Daniela Roman, Universitatea din Oradea

     conf. univ. dr. Marius Drugaș, Universitatea din Oradea

Partener: Academia de parenting

Gîndul de a scrie această carte despre generația Z, pe care noi am botezat‑o hic et nunc, a apărut în urmă cu cîțiva ani, dintr‑o nevoie resimțită acut, asemenea multor altora, de a cunoaște, a înțelege specificul unei cohorte născute, crescute și educate într‑o lume globalizată, interconectată digital. Se estimează că această generație, căreia i s‑au dat peste 25 de denumiri, va reprezenta, împreună cu generația Y, aproximativ 70‑80% din totalul forței de muncă pînă în 2025. Acesta este un motiv în plus pentru a descifra profilul ei psihologic. Cum gîndește? Cum memorează, stochează și actualizează informația? Cît de inteligentă este din punct de vedere emoțional? Ce nivel al stimei de sine manifestă? Cum se raportează la școală și familie? Cît de religioasă este? Cu ce vulnerabilități se confruntă? Am încercat în această lucrare, pe de o parte, să înțelegem, să descriem și să explicăm caracteristicile psiho-educaționale ale acestei generații, iar pe de altă parte, să propunem strategii de optimizare a relațiilor cu familia, cu școala, cu comunitatea în ansamblul ei.

 

Volumul pe siteul editurii:

https://www.polirom.ro/web/polirom/carti/-/carte/7474