Înapoi

Marius Albert Neguț, invitatul Clubului de lectură „Literatura pe tocuri”

Știri și lansări
Lansare carte image

Marius Albert Neguț, invitatul Clubului de lectură „Literatura pe tocuri”

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Mon, 10 Feb 2020 18:17:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Miercuri, 26 februarie, de la ora 19.00, la Librarium TNB (Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București), Marius Albert Neguț va fi invitatul Clubului de lectură Literatura pe tocuri, cu prilejul lansării romanului Cerberus, recent apărut în colecția „Ego. Proză” a editurii Polirom.

Invitați, alături de autor:
Camelia Cavadia
Oliviu Crâznic

Un eveniment organizat de:
Blogul Literatura pe tocuri
Editura Polirom
Partener: Librarium TNB

„Deși numele acestui roman trimite cu gîndul la mitologia greacă, povestea lui Marius Albert Neguț este una cît se poate de actuală și posibilă. Cu precizie și vădită aplecare spre detaliu, autorul ne arată o lume ale cărei caverne par să înghită tot ceea ce înseamnă puritate, inocență, naivitate. Astfel, cel mai negru scenariu pe care și-l poate imagina un părinte prinde viață și, odată declanșat, lasă porțile Hadesului larg căscate. Însă iubirea părintească n-are limite și transcende timpul și spațiul, pornind într-o misiune de salvare ce pune întregul univers în mișcare. Cerberus este o călătorie în Infern la capătul căreia rămîi cu spaima unei amenințări ce va plana mereu deasupra lumii.” (Camelia Cavadia)

Marius Albert Neguț (n. 22 ianuarie 1976) – prozator și publicist român. A debutat în 2016, la editura brașoveană Libris, cu romanul Îngeri rătăciți (distins în 2017 cu Premiul Special al Concursului Național de Creație Literară „Vasile Voiculescu”). Al doilea roman al autorului, Inocența păcatului, a apărut în 2017, la aceeași editură. În 2018 a publicat romanul Din altă viață. Jurnal de copil, urmat, în 2019, de Din altă viață. C.V. de Golan.