Înapoi

Massimo Vacchetta, autorul bestsellerului 25 de grame de fericire, din nou în colecția Junior

Știri și lansări
Lansare carte image

Massimo Vacchetta, autorul bestsellerului 25 de grame de fericire, din nou în colecția Junior

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Thu, 14 May 2020 10:33:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Massimo Vacchetta a publicat, în 2016 împreună cu Antonella Tomaselli, 25 de grame de fericire. Cum îţi poate schimba un pui de arici viaţa, povestea de început a prieteniei sale cu aricii, apărută la Editura Polirom, în 2018, în traducerea Corinei Anton.

Inimă de arici. Povestea unei mici călăuze care m-a învățat ce înseamnă curajul, cel mai nou titlu semnat de Massimo Vacchetta, a apărut de curînd în colecția Junior, traducere din limba italiană de Anamaria Gebăilă.

În Inimă de arici, Massimo Vacchetta detaliază experiența de medic veterinar care alege să se dedice exclusiv salvării și îngrijirii aricilor, conturată în volumul 25 de grame de fericire, scris la patru mîini cu Antonella Tomaselli. Dincolo de întîmplările autobiografice gravitînd în jurul relației autorului cu mama sa, se întrezărește duioșia cu care acesta privește viața aricilor în vreme ce nu contenește să lupte împotriva pericolelor ce îi amenință și a indiferenței semenilor. O carte educativă, ce încurajează respectul pentru natură, făcîndu-ne să reflectăm la frumusețea firii și la responsabilitatea pe care toți o avem în menținerea echilibrului fragil prin care, răbdătoare, lumea noastră ne ocrotește zi de zi, chiar dacă, adesea, noi uităm s-o admirăm și s-o prețuim.

Massimo Vacchetta trăiește la Novello, în provincia Cuneo. Lucrează de peste douăzeci de ani ca veterinar specializat în bovine. În 2014, a deschis Centrul de reabilitare pentru arici La Ninna, o filială a Centrului de reabilitare a animalelor sălbatice (CRAS) din Bernezzo. Massimo este și președintele asociației La Casa dei ricci, care are scopul de a proteja aricii și natura. În 2016, a publicat, împreună cu Antonella Tomaselli, 25 de grame de fericire, povestea de început a prieteniei sale cu aricii.