Înapoi

O nouă întîlnire cu condorul Isidor și prietenii săi: Iarna lui Isidor de Veronica D. Niculescu

Știri și lansări
Lansare carte image

O nouă întîlnire cu condorul Isidor și prietenii săi: Iarna lui Isidor de Veronica D. Niculescu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Thu, 21 May 2020 09:43:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

După succesul uriaș al primului său roman pentru copii, O vară cu Isidor, Veronica D. Niculescu continuă povestea îndrăgitului condor Isidor într-un nou volum care se va afla cu siguranță în topul preferințelor cititorilor juniori. Iarna lui Isidor – apărut în colecția „Junior” a Editurii Polirom, cu ilustrații de Radu Răileanu – spune povestea condorului Isidor după ce a fost eliberat în Sinaia de prietena lui, Serena.

Ce faci cînd ești liber, dar ai rămas singur-singurel într-un loc necunoscut, abia ai învăţat să zbori, ești mai degrabă domestic decît sălbatic, și mai vine și gerul? În iarna nesfîrșită care-i stă în faţă, Isidor trece prin multe aventuri și învaţă cîteva lucruri esenţiale pentru supravieţuire – cum ar fi că te poţi descurca binișor în viaţă dacă știi să citești sau că prietenii sînt importanţi. Alături de un corb generos, o bufniţă înţeleaptă și-un căţeloi mare și blînd, Isidor trece iarna cea grea și pune la cale o evadare spectaculoasă a păsărilor rămase captive la Zoo. După o iarnă cît șapte ani, urmează șapte zile de vară fericite și lungi cît o viaţă.

Mi-e dor de Serena, prietena mea,
și totul pe lume rimează cu ea!
Ce-ncepe cu S și se-ncheie cu A?

Veronica D. Niculescu (n. 1968) este scriitoare și traducătoare. A publicat douăsprezece volume de proză scurtă și romane. Printre cărţile sale se numără Roșu, roșu, catifea, Simfonia animalieră, Hibernalia, Spre văi de jad și sălbăţie, Toţi copiii librăresei. În 2017 a publicat prima sa carte dedicată copiilor și adolescenţilor, O vară cu Isidor, o poveste despre prietenie și libertate. A tradus numeroase volume din limba engleză, din opera unor scriitori celebri precum Vladimir Nabokov, Samuel Beckett, Lewis Carroll. Locuiește în București, iubește florile, păsările și literatura.