Înapoi

Polirom Junior la Ziua Europeană a Limbilor

Știri și lansări
Lansare carte image

Polirom Junior la Ziua Europeană a Limbilor

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Tue, 24 Sep 2019 16:18:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Joi, 26 septembrie, ora 18.45, la Institutul Cervantes din Bucureşti (Bulevardul Regina Elisabeta 38), în cadrul Zilei Europene a Limbilor (Día Europeo de Las Lenguas), va avea loc o discuţie despre literatura hispanică pentru copii şi adolescenţi, pornind de la volumele Uşa cu trei încuietori (Roman pentru înţelegerea ştiinţei din secolul XXI), de Sonia Fernandez-Vidal şi Domnişoara Bubble (cu ilustraţii de Andrés Meixide), de Ledicia Costas, apărute recent la Editura Polirom, în colecţia „Junior”.

La discuţie vor participa traducătoarele celor două volume, Silvia-Alexandra Ştefan şi Oana-Dana Balaş, şi Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecţiei „Junior”.

Programul complet de evenimente din cadrul Zilei Europene a Limbilor, pe https://bucarest.cervantes.es/ro.

Uşa cu trei încuietori

Niko, un băiat singuratic de 14 ani, nici nu-și închipuie ce urmări bizare va avea faptul că într-o zi o ia pe alt drum spre școală. Astfel, descoperă o casă misterioasă și, atras de înfăţișarea ei ciudată, îi deschide ușa cu trei încuietori și pătrunde dintr-odată într-un univers neobișnuit. În lumea cuantică, unde este călăuzit de un elf pirpiriu și de o zînă uimitor de frumoasă, se petrec lucruri curioase, de la războaie între materie și antimaterie la apariţii și dispariţii neașteptate ale pisicii lui Schrödinger, la teleportări miraculoase, superpoziţii cuantice sau urmăriri palpitante în care puștiul scapă ca prin urechile acului de spectrele negre – nişte creaturi malefice asemenea găurilor negre care vor să-l înghită. Prins în această aventură, Niko are misiunea de-a readuce echilibrul între lumea sa și universul cuantic pe care l-a descoperit de curînd.

Domnişoara Bubble

Nefertiti e o pisică mecanică ce trăiește alături de Vincent, băiatul-android, și de cea care, într-un fel sau altul, le-a salvat viaţa: domnişoara Bubble, inventatoarea. Într-o zi, două surori, Noa și Sofi, fug de la școală, speriate de bibliotecara Canișa, și ajung la vila plină de invenţii a domnișoarei Bubble. Aici gustă acadelele-baston ce răsar din pămînt, se sperie de omizile vărgate, se minunează cînd văd inima din aur și pietre preţioase a lui Vincent și încearcă să înţeleagă cum funcţionează mașinăria de împachetat zîmbete și lacrimi. Ce nu știu ele încă este că, din clipa în care domnișoara Bubble și-a făcut apariţia, prin orășel au început să umble tot felul de zvonuri care-i sperie pe locuitori. Inventatoarea a fost văzută prima oară într-o dimineaţă însorită, la volanul unei decapotabile neobișnuite cu trei roţi ce funcţiona cu aburi, și s-a instalat într-o vilă părăsită de ani de zile. Toţi s-au speriat de invenţiile ei ciudate, de felul excentric în care arăta, dar nimeni nu-și închipuia ce se petrece cu adevărat în spatele porţii de fier forjat impunătoare, cu flori și arabescuri, a Vilei Bubble...