Înapoi

Rezultatele Concursului de Debut al Editurii POLIROM, 2017

Știri și lansări
Lansare carte image

Rezultatele Concursului de Debut al Editurii POLIROM, 2017

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Thu, 02 Mar 2017 11:24:00 +0200 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_
La Concursul de Debut al Editurii Polirom, ediţia 2017, au fost depuse 195 de manuscrise, la următoarele secţiuni: PROZĂ – 122 de manuscrise, POEZIE – 73 de manuscrise.
 
Premiul de Debut la secţiunea POEZIE nu s-a acordat.

 
 
Premiul de Debut la secţiunea PROZĂ a revenit romanului Downshifting. Un pas înapoi de Alexandru Done.
Alexandru Done s-a născut pe 1 aprilie 1974, în Bucureşti. Este absolvent al Universităţii de Arte Bucureşti, secţia Grafică. Este artist vizual şi senior art director pentru proiecte de comunicare vizuală. Romanul Downshifting. Un pas înapoi este cîştigătorul Concursului de Debut al Editurii Polirom, fiind selectat din 122 de manuscrise participante.
 
Atunci cînd timpul tău începe să aparţină doar celorlalţi, iar dimineaţa nu mai înseamnă o nouă zi, cînd existenţa ta devine o simplă listă cu termene de plată şi o continuă alergare într-o cursă fără învingători, iar micile sau marile tale idealuri rămîn din ce în ce mai în urmă, trebuie să încetineşti, să schimbi viteza şi direcţia. Adică, Downshifting! Cu alte cuvinte, rabelaisian, să faci ce-ţi place.
 
Povestea lui Mihai începe printr-o demisie şi continuă printr-un şir de evenimente şi coincidenţe extraordinare, care aduc la un loc, sub spectrul lui Mircea Eliade, trei puncte de pe harta lumii: Bucureşti, Chicago şi localitatea Buzescu. Într-un vîrtej ameţitor, caruselul întîmplărilor înghite felii generoase de viaţă cotidiană dintr-o Românie a tuturor posibilităţilor.
 

Deşi este un debut, Downshifting. Un pas înapoi este un roman scris cu mînă sigură, cu imaginaţie debordantă şi ingeniozitate, autorul realizînd o construcţie romanescă fără fisuri.