Înapoi

Roxana Dumitrache, invitata Clubului de lectură Alecart, Iași

Știri și lansări
Lansare carte image

Roxana Dumitrache, invitata Clubului de lectură Alecart, Iași

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Wed, 20 Nov 2019 11:25:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Vineri, 22 noiembrie, de la ora 17.00, la Librăria „Orest Tafrali” (Bd. Carol I, UAIC, Corp A), Roxana Dumitrache este invitata Clubului de lectură Alecart, cu prilejul lansării volumului Papa Nicolau şi alte povestiri foarte, foarte scurte, publicat la Editura Polirom, disponibil și în ediție digitală.

Roxana Dumitache este cîştigătoarea Concursului de Debut al Editurii Polirom, ediția 2019.

Prezintă: Viviana Gheorghian, Mălina Curpăn, Briana Agrici (Colegiul Naţional Iaşi)
Moderează: Nicoleta Munteanu

Eveniment organizat de:
Editura Polirom și revista „Alecart”
Partener: Librăria „Orest Tafrali”

Şedinţă de autografe şi exemplare cadou pentru studenţi

„Această carte nu e despre cancer, deşi s-ar putea crede că am dezvoltat o monomanie literară legată de el. Nu cred că e ceva glorios în a literaturiza boala, mai ales cînd te afli în poziţia confortabilă de a scrie despre ea şi atît. Povestirile sunt despre fragilitate în toate formele ei, despre nesiguranţele femeilor tinere, ale mamelor, ale fiicelor care îşi pierd mamele, despre spaimele apatrizilor sau ale dezrădăcinaţilor, despre micile sau marile suferinţe care populează birourile sticloase ale corporaţiilor. Cu toate astea, vreau să cred că Papa Nicolau…, în ciuda titlului, poate fi o lectură tonică.” (Roxana Dumitrache)

Roxana Dumitrache s-a născut la Bucureşti pe 15 aprilie 1987. A absolvit London School of Economics and Political Science şi Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA. A coordonat cercetări de teren dedicate dimensiunii de gen în clivajele religioase şi modului în care segregarea socială se reflectă în arhitectura urbană din Albania şi Kosovo. În cadrul Comisiei Europene a coordonat activitatea de cercetare pentru două dintre viitoarele politici şi directive ale statelor membre, punînd accentul pe egalitatea de şanse şi nediscriminare. Scrie constant pe teme legate de egalitatea de gen, discriminare, educaţie şi segregarea de gen, violenţă împotriva femeilor.