Înapoi

Stare de lectură. Ziua 1: Obiecte pierdute, de Brooke Davis

Știri și lansări
Lansare carte image

Stare de lectură. Ziua 1: Obiecte pierdute de Brooke Davis

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Tue, 17 Mar 2020 16:38:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Editura Polirom vă invită să descoperiți cărțile incluse în campania „Stare de lectură”, campanie derulată în perioada 17 martie-17 aprilie 2020 pe www.polirom.ro și care cuprinde:

Primul titlu pe care vi-l recomandăm este romanul Obiecte pierdute, de Brooke Davis, apărut în colecția „Biblioteca Polirom”, traducere din limba engleză de Anca Băicoianu. Obiecte pierdute poate fi achiziționat la prețul special de 9,99 lei, click aici. Citiți aici un fragment din romanul scriitoarei australiene, considerat de presa internațională o lectură obligatorie, încîntătoare, senzaţia Tîrgului de Carte de la Londra din 2014.

Campanie recomandată de Suplimentul de cultură

Millie Bird are şapte ani, cizme roşii de cauciuc asortate la buclele roşcate şi o inimă curajoasă şi plină de speranţă. Cînd tatăl ei moare, mama orbită de durere dispare la raionul de Lenjerie Femei Talii Mari din supermarket şi nu se mai întoarce. Agatha Pantha, de optzeci şi doi de ani, nu a mai ieşit de mult din casă şi nici nu a mai schimbat o vorbă cu altcineva, căci a rămas văduvă. Ea încearcă să spulbere tăcerea care o înconjoară ţipînd la trecători, dînd volumul televizorului la maximum şi respectînd cu stricteţe un program zilnic, pe care şi-l notează în jurnal. Karl, dactilograful „orb”, de optzeci şi şapte de ani, şi-a folosit cîndva degetele să „dactilografieze” drăgăstos scrisori de amor pe pielea soţiei sale. Acum, că ea nu mai e, îşi tastează cuvintele în aer cînd vorbeşte. Karl a fost internat într-un azil, dar într-un moment de luciditate euforică a evadat. Aduşi împreună de o întîmplare, cei trei, trăgîndu-l după ei pe Manny-manechinul-de-plastic, pornesc într-o călătorie fascinantă prin vestul Australiei, în căutarea mamei lui Millie.

Pe drum, Karl vrea să înveţe să fie din nou bărbat, iar Agatha să-şi recapete viaţa de dinainte. De fapt, cu toţii învaţă cîte ceva despre cum să trăieşti la orice vîrstă, să te bucuri de viaţă şi să uiţi de umbrele morţii.

Brooke Davis este o tînără scriitoare australiană al cărei volum de debut a fost senzaţia Tîrgului de Carte de la Londra din 2014, cînd drepturile de publicare s-au vîndut în treizeci de ţări. A crescut în Bellbrae, în sudul Australiei, şi a încercat să scrie primul roman la doar zece ani. A continuat să scrie, iar consacrarea avea să vină în timpul stagiului doctoral în creative writing la Curtin University, odată cu romanul Obiecte pierdute. Publicat în 2014 de Hachette Australia, acesta a cîştigat numeroase premii, printre care iBooks Fiction Book of the Year, ABIA General Fiction Book of the Year şi Matt Richell Award pentru cel mai bun debut.

Lectură plăcută,
Echipa Polirom