Înapoi

Stare de lectură. Ziua 5: Doamna şi licornul de Tracy Chevalier

Știri și lansări
Lansare carte image

Stare de lectură. Ziua 5: Doamna şi licornul de Tracy Chevalier

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de:
Sat, 21 Mar 2020 16:17:00 +0300 $Date_date $day_
$day_ $month_ $year_

Editura Polirom vă invită să descoperiți cărțile incluse în campania „Stare de lectură”, campanie derulată în perioada 17 martie-17 aprilie 2020 pe www.polirom.ro.

Recomandarea pentru ziua 5 a campaniei este volumul Doamna şi licornul de Tracy Chevalier, apărut în colecţia „Biblioteca Polirom”, traducere de Fraga Cusin. Doamna şi licornul poate fi achiziţionat la preţul special de 10 lei.

Cele şase tapiserii reprezentînd Doamna şi licornul, păstrate la Musee National du Moyen-Age de la Cluny, Paris, sînt cunoscute în toată lumea, însă despre oamenii care le-au creat, în Evul Mediu tîrziu, se cunosc foarte puţine lucruri. Se crede că au fost comandate de un nobil francez, Jean Le Viste, iar la moartea sa, în 1500, acestea au trecut în proprietatea fiicei sale, Claude. Însă numele artistului care a proiectat tapiseriile este necunoscut, iar atelierul unde au fost executate nu poate fi localizat cu precizie. Tracy Chevalier transpune puţinele date cunoscute într-o admirabilă poveste, emoţionantă şi convingătoare, cu personaje bine conturate şi realiste. Fiecare dintre tapiseriile realizate de-a lungul povestirii este intitulată după simţul pe care îl descrie (Gustul, Pipăitul, Mirosul, Auzul, Văzul). Cea de-a şasea tapiserie, care fie că începe, fie că încheie ciclul, este cunoscută, după cuvintele ţesute în ea, sub titlul Mon Seul Desir.

Mai multe detalii despre campania „Stare de lectură” : https://www.polirom.ro/-/stare-de-lectura-ziua-1-obiecte-pierdute-de-brooke-davis

Lectură plăcută,
Echipa Polirom