Domeniu: Literatură universală -> Americană
Colectie: TOP 10+
Numar pagini: 264
ISBN: 978-973-46-8349-9
Tip editie: broșată
Format: 106x180
An aparitie: 2020
Flannery O'Connor
Sfetnicul din sânge
(ediție de buzunar)
In curs de apariţie

Traducere de Anca Gabriela Sîrbu

Scriitoarea Flannery O’Connor este considerată, alături de William Faulkner, cel mai important reprezentant al literaturii sudului Statelor Unite. Sfetnicul din sînge este romanul lui Hazel Motes, care, urmărit de imaginea mamei sale şi de educaţia religioasă primită de la aceasta, încearcă să formeze o nouă biserică creştină fără Hristos. Trecînd de la singurătate la căutare, de la afirmare la respingere, Hazel ajunge la o soluţie ultimă, contradictorie şi sublimă.

Sfetnicul din sînge m-a impresionat mai mult decît orice alt roman pe care l-am citit în ultimii ani. Imaginea lumii oglindite în carte este terifiantă. Numai Kafka a atins o asemenea virtuozitate.” (Caroline Gordon)

Sfetnicul din sînge a fost ecranizat în 1979 de John Huston, cu Brad Dourif, Dan Shor, Amy Wright, Harry Dean Stanton şi Ned Beatty.

24.95 RON
Varianta tiparita
Adauga la favorite
Sumar
Despre autor
Flannery O'Connor (autor)

Flannery O’Connor (1925-1964) s-a născut în statul american Georgia. Religia catolică, în ale cărei rigori a fost crescută de părinţi, i-a marcat întreaga operă literară. Cînd Flannery avea doar  cincisprezece ani, tatăl ei a murit de lupus, boală căreia urma să-i cadă victimă la rîndul ei. Vreme de paisprezece ani, a plătit tribut unei chinuitoare infirmităţi, fiind nevoită să se deplaseze numai cu ajutorul cîrjelor. A urmat cursuri de creative writing la University of Iowa. Şi-a făcut debutul literar în 1952, cu romanul Sfetnicul din sînge, considerat capodopera ei, care o va transforma într-un mit al literaturii americane. A publicat încă un roman şi mai multe volume de povestiri, dintre care amintim Greu de găsit un om bun (1955) şi Cei ce se avîntă spre tării se vor întîlni (1965).

Recomandari

Parearea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in