Domeniu: Literatură română -> Biografică
Literatură română -> Gay & Lesbian
Literatură română -> Beletristică
Colecție: EGO. PROZĂ
Număr pagini: 240
ISBN: 973-681-610-9
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2004
Adrian Schiop
pe bune/pe invers
Stoc epuizat
Prefata de C. Rogozanu
„Schiop propune un personaj ingenuu, homosexual, complexat, inhibat, (semi-)ratat social. Textul sau este un fel proces-verbal al unui grup. Retinem neaparat faptul ca acest grup, alcatuit in buna parte din oameni obsedati de carte si dependenti de spleen intelectual, are drept scop evident violarea tuturor prejudecatilor despre cultura inalta. Tinerii din povestea lui Schiop isi varsa amarul reinventind un limbaj al filosofiei «de strada». Ei fac parte din acea generatie care a fost hipnotizata de subcultura inalta a anilor ’90: Nirvana si cam tot ce misca prin Seattle, Suede, BUG Mafia etc. Ei bine, se produce un melanj lingvistic pe alocuri irezistibil, uneori prea artificial, intre hermeneutica suspiciunii tip Baudrilliard si revelatii subculturale tip Tataee. Acest argou este principalul pariu al lui Adrian Schiop.” (C. Rogozanu)
„Cartea mea e despre prietenii mei. Nu e nici despre d-zo sau raul absolut, nici despre situsul specific uman sau Romania profunda, ci pur si simplu despre prietenii mei. Nimic despre politica, intelectuali paralizati de neputinta, dileme morale etc, nimic din toate astea. Cum cu prietenii mei nu obisnuiam sa fac dragoste, nici despre dragoste nu e vorba in ea.“ (Adrian Schiop)
4.81 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Adrian Schiop (autor)

Adrian Schiop (n. 1973, Porumbacu de Jos, județul Sibiu) a absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Master în lingvistică la Facultatea de Litere a aceleiași universități. Și-a susținut doctoratul, avînd ca temă manelele, la SNSPA București, sub coordonarea profesorului Vintilă Mihăilescu. A lucrat ca profesor de limba și literatura română (1997-2001, Liceul Industrial Tehnofrig din Cluj-Napoca), zugrav (2002, Paintech LTD din Auckland, Noua Zeelandă), jurnalist (2004-2010, Evenimentul zilei, Prezent, România liberă). A debutat în revista Fracturi (2002) și a mai publicat trei romane, pe bune/pe invers (Polirom, 2004), Zero grade Kelvin (Polirom, 2009) și Soldații. Poveste din Ferentari (Polirom, 2013, 2014, 2017; adaptare cinematografică în regia Ivanei Mladenović, cu Adrian Schiop și Vasile Pavel – Digudai în rolurile principale, scenariul semnat de Adrian Schiop și Ivana Mladenović; Premiul revistei Observator cultural și Premiul „Cea mai bună carte a anului” acordat în cadrul Galei Industriei de Carte din România, ediția 2014). Prezent cu traduceri în reviste din Belgia (DW B), Elveția (Heterographe), Cehia (A2) și Germania (Parsimonie). Este colaborator al platformei CriticAtac.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in