Domeniu: Literatură universală -> Japoneză
Literatură universală -> Istorică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM
Număr pagini: 1272
ISBN: 973-681-500-5
Tip ediție: broșată
Format: 145x225
An apariție: 2004
Eiji Yoshikawa
Musashi (2 volume)
Stoc epuizat
Traducere si note de Angela Hondru
Uimitoarea poveste a lui Miyamoto Musashi, cel mai faimos samurai din istoria Japoniei, continua sa fascineze milioane de cititori din toata lumea.
„«Musashi» este o saga tulburatoare, care-i va captiva nu doar pe cititorii care indragesc istoria Japoniei, ci pe toti cei care-si doresc o lectura trepidanta.“ (Washington Post Book World)
„O poveste de care nu te mai poti desprinde.“ (Atlanta Journal)
„Un roman in marea traditie a naratiunii japoneze. O carte vie, rafinata si plina de imaginatie, abundind in personaje memorabile, multe dintre ele reale. Impletind dragostea neimpartasita cu razbunarea si cu daruirea absoluta fata de Calea Samuraiului, «Musashi» zugraveste in chip remarcabil o lume care ne este foarte putin cunoscuta.“ (New York Times)
77.02 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Eiji Yoshikawa (autor)

Eiji Yoshikawa (1892‑1962), născut într‑o familie de samurai, a debutat pe scena literară cu romane de aventuri de mare succes, consacrîndu-se apoi genului istoric prin Povestea familiei Heiké şi capodopera sa, Musashi (apărută mai întîi în foileton în Asahi Shimbun, cel mai important ziar japonez, între 1935 şi 1939, reeditată de nu mai puţin de paisprezece ori şi adaptată pentru scenă, televiziune şi cinema). În anul 1960, lui Yoshikawa i s-a decernat Medalia Culturală, cea mai înaltă distincţie care poate fi acordată unui om de litere japonez, precum şi Ordinul Comorii Sacre. La Editura Polirom i-au mai fost traduse romanele: Musashi, Povestea familiei Heiké.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in