Domeniu: Științe sociale -> Sociologie -> General
Științe sociale -> Studii și eseuri
Colecție: COLLEGIUM -> Sociologie. antropologie
Număr pagini: 200
ISBN: 973-681-753-9
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2004
Cătălin Zamfir
O analiză critică a tranziției
Stoc epuizat
Cind se va incheia tranzitia? Mergem in directia buna? Ce va fi „dupa”? Iata doar citeva dintre intrebarile la care raspunde profesorul Catalin Zamfir in lucrarea sa. Autorul exploreaza realizarile, dar mai ales dificultatile si esecurile procesului de tranzitie. Este analizata pe larg configuratia politica externa si interna care a contribuit la modelarea optiunilor strategice ale schimbarii. O atentie speciala este acordata modului in care actorii sociali incearca ei insisi sa explice complexele probleme ale tranzitiei.
4.81 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Tranzitia ca schimbare proiectata • Evaluarea globala a tranzitiei: economia si standardul de viata • Rezultatele tranzitiei: sistemul politic si institutiile publice • Citeva conditii epistemologice ale construirii unei teorii stiintifice a societatilor in tranzitie • Comunalitatea strategiilor tranzitiei: actorii externi • Actorii interni: procesul politic in societatea romaneasca de tranzitie • Explicarea dificultatilor tranzitiei data de actorii sociali • Spre o teorie explicativa a tranzitiei
Despre autor
Cătălin Zamfir (autor)

Catalin Zamfir, directorul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii, presedintele Institutului Social Roman, membru al Academiei Romane. Profesor universitar doctor, a fost decanul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti. A publicat numeroase carti si articole in domeniul sociologiei, dintre care amintim: Incertitudinea: o perspectiva psihosociologica (1990, 2005), Tiganii: intre ignorare si ingrijorare (coautor, 1993), Romania, 1989-1993. Dinamica bunastarii si a protectiei sociale (coautor, 1994), Politici sociale. Romania in context european (coordonator, 1995), Pentru o societate centrata pe copil (coordonator, 1997), Spre o paradigma a gandirii sociologice (editia I, 1999; editia a II-a, Polirom, 2005), O analiza critica a tranzitiei. Ce va fi „dupa” (Polirom, 2004), O noua provocare: dezvoltarea sociala (coordonator impreuna cu Laura Stoica, Polirom, 2006), Enciclopedia dezvoltarii sociale (coordonator impreuna cu Simona Stanescu, Polirom, 2007).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in