Domeniu: Filosofie -> Etică
Colecție: -
Număr pagini: 608
ISBN: 973-46-0243-8
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2006
Peter Singer
Tratat de etică
Stoc epuizat
Traducere coordonata de prof. univ. dr. Vasile Boari si Raluca Marincean. Cuvint inainte de Vasile Boari.
Volumul coordonat de Peter Singer, unul dintre cei mai importanti filosofi contemporani, analizeaza intregul domeniu al eticii, de la originile sale, urmind marile traditii etice, pina la teoriile legate de modul in care ar trebui sa traim, la controversele iscate pe marginea anumitor aspecte ale eticii si a insesi naturii acesteia. Se discuta aproape toate teoriile etice posibile, istoria eticii, etica aplicata si diferite perspective asupra acestui subiect (de exemplu, realista, naturalista, relativista etc.). Indexul complex, precum si sumarul cuprinzator si bibliografia care include lucrarile relevante fac din aceasta carte un text de referinta, atit pentru cei care abia pasesc pe tarimul studiului eticii, cit si pentru cititorii deja familiarizati cu acest subiect.
48.12 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Radacinile • Marile traditii etice • Etica filosofica occidentala: o scurta istorie • Cum trebuie sa traim? • Etica aplicata • Natura eticii • Provocari si critici
Despre autor
Peter Singer (autor)
Peter Singer este profesor de bioetica la University Center for Human Values, Princeton University, si fondatorul prestigioasei International Association of Bioethics. Cartea sa Practical Ethics (1979) este o lucrare de referinta in domeniul eticii aplicate, iar Rethinkink Life and Death (1994) a primit in 1995 Premiul Banjo pentru nonfictiune, oferit de National Book Council. A mai coordonat, impreuna cu Helga Kuhse, A Companion to Bioethics (1999), iar unele dintre cele mai importante si mai provocatoare eseuri ale sale au aparut in Unsanctifying Human Life (2002, coord. Helga Kuhse). A mai publicat: Democracy and Disobedience (1973), Animal Liberation (1975; ed. rom.: „Eliberarea animalelor”, in Adrian Miroiu, ed., Etica aplicata, 1995), The Expanding Circle (1981), Hegel (1983; ed. rom.: 1996), The Reproduction Revolution (impreuna cu Deane Wells, 1984), Should the Baby Live? (impreuna cu Helga Kushe, 1985) si Ethics into Action (1998).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in