Domeniu: Literatură română -> Beletristică
Colecție: EGO. PROZĂ
Număr pagini: 440
ISBN: 973-46-0355-8
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2006
Răzvan Rădulescu
Teodosie cel Mic
Stoc epuizat
Premiul pentru Proza pe 2006 al revistei Cuvintul

Razvan Radulescu este unul dintre cei mai de succes scenaristi romani de astazi. Filme precum Marfa si banii, Moartea domnului Lazarescu si Hirtia va fi albastra poarta semnatura sa.
Pisiciinele, Somnul protector, bufnita ce cultiva capsuni, Minotaurul Samoil, care cultiva ciuperci, fantoma Otilia – toate aceste personaje si altele inca il readuc in fata cititorului, spectaculos, pe prozatorul Razvan Radulescu, bine-cunoscut si pentru scenariile la unele dintre cele mai bine primite filme romanesti din ultimul timp. Romanul Teodosie cel Mic este unul impresionant din multe puncte de vedere, de la ineditul povestii la gama larga de procedee narative folosite de autor. Scrisa cu un rafinament stilistic deosebit, cartea lui Razvan Radulescu contribuie din plin la substanta peisajului literar romanesc contemporan.
„Razvan Radulescu scrie la fel de bine eseuri, scenarii de film si romane. Eseistul e minunat de neimpacat, de scotocitor si de stimulativ: aratati-i un lucru – orice lucru – si el va va arata o problema. Scenaristul e pasionant de lucid – un maestru al momentului fierbinte privit la rece. Dar preferatul meu este romancierul: el reprezinta latura cea mai prietenoasa si mai jucausa a acestui mare talent si – cel putin in ochii mei – cea mai fericita.” (Andrei Gorzo)
27.89 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Răzvan Rădulescu (autor)
Razvan Radulescu (n. 23 octombrie 1969) a absolvit Facultatea de Limbi Straine si Academia de Muzica din Bucuresti. A debutat in volumul colectiv Tablou de familie (Editura Leka Brancus, 1995). Volumul Viata si faptele lui Ilie Cazane (Editura Cartea Romaneasca, 1997; editia a II-a, Polirom, 2008) a primit Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor. A scris scenariile filmelor Marfa si banii (2001, in colaborare cu Cristi Puiu), Niki Ardelean, colonel in rezerva (2003, in colaborare cu Cristi Puiu), Hrana pentru pestii mici (2004, in colaborare cu Cristi Puiu), Offset (2004, in colaborare cu Cristi Puiu), Moartea domnului Lazarescu (2005, in colaborare cu Cristi Puiu), Hirtia va fi albastra (2005, in colaborare cu Alexandru Baciu si Radu Muntean). A fost director artistic al revistei Elle Romania. Colaboreaza la Dilema Veche, 22, Cotidianul, Time Out.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in