Domeniu: Afaceri și economie -> Economie -> Teorie economică
Politică și științe politice -> Economie politică
Politică și științe politice -> Globalizare
Colecție: ECONOMIE ȘI SOCIETATE
Număr pagini: 440
ISBN: 978-973-46-1235-2
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2008
Parag Khanna
Lumea a două. Imperii și influență în noua ordine globală
Stoc epuizat
Traducere de Doris Mironescu

Daca multi cred ca ne indreptam catre o lume policentrica, in care vom avea de-a face cu puteri regionale, Parag Khanna vine cu o viziune diferita, potrivit careia trei superputeri, SUA, Uniunea Europeana si China, isi disputa numerosii sateliti potentiali ce compun o noua lume a doua. Japonia, Rusia sau India, desi ramin tari de ordinul intii, nu pot conta in aceasta ecuatie decit ca factori de echilibru. Si asta pentru ca doar cele trei superputeri prezinta caracteristicile unor „imperii”, singurul factor – exceptind razboiul – care modeleaza ordinea globala. Un periplu captivant prin regiunile si tarile lumii a doua, carora li se anticipeaza evolutia in noua ordine globala, volumul e remarcabil atit prin demersul original si ipotezele sale curajoase, cit si prin continutul bogat in informatii pe care nu le gasim de obicei in cursurile de globalizare sau de politica internationala.
.00 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Bruxelles: noua Roma • Involutia Rusiei • Balcanii: problematici rasaritene • Coridorul caucazian • Drumul Matasii si Marele Joc • Sfirsitul Doctrinei Monroe • Noile reguli ale jocului • In cautarea „Orientului Mijlociu” • Asia pentru asiatici • Cautarea echilibrului intr-o lume neamericana
Despre autor
Parag Khanna (autor)
Parag Khanna este directorul Global Governance Initiative din cadrul Programului de Strategie Americana al Fundatiei New America. A fost fellow al Brookings Institution si a lucrat pentru Forumul Economic Mondial si Council on Foreign Relations. Nascut in India, Khanna a locuit in Emiratele Arabe Unite, Statele Unite si Germania. A absolvit School of Foreign Service din cadrul Georgetown University, iar in prezent este doctorand la London Schools of Economics. A scris articole pentru publicatii importante precum The New York Times si Financial Times si a fost invitat in cadrul unor emisiuni ale CNN ori ale altor posturi de televiziune din lume.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in